Skip to main content

Micutzu: "Cel mai probabil o să plec din țară. Am ajuns un popor care nu este mișcat de nimic tragic"

 
Micutzu: "Cel mai probabil o să plec din țară. Am ajuns un popor care nu este mișcat de nimic tragic"

VIDEO. Paginademedia LIVE. "La un moment dat, dacă o să vreau o familie, probabil o să aleg altă țară, nu o să vreau să rămân aici". Nu, nu este o glumă, chiar dacă vine de la comediantul Cosmin Nedelcu - Micutzu.

Publicitate

Cosmin Nedelcu - Micutzu, la Interviurile Paginademedia LIVE:

"E o situație foarte serioasă acum și mi se pare că ar trebui să o tratăm toți foarte serios. Pare că am ajuns un popor care nu este mișcat de nimic tragic, exact cum s-a întâmplat cu baiatul de la Brașov de acum două zile, lucru care nu a mișcat aproape pe nimeni.

Eu sunt bine din punct de vedere financiar, dar asta nu e tot. (...)

Nu sunt doar un comediant. Sunt și un om care plătește taxe și care încearcă să îi fie bine, și nu numai lui.

Asta e problema în țara noastră: că, de obicei, încercăm să ne fie bine doar nouă. La alții nu prea ne gândim. Și asta e valbil în orice domeniu: în stand-up, în teatru, peste tot!

Fiecare își vede interesul și abia apoi se gândește și la altul."

Despre planurile lui Cosmin Nedelcu, dar și despre un episod din trecutul lui, când a trecut printr-un episod de depresie, în continuare:

"Am fost un om destul de naiv mult timp și am avut senzația că oamenii sunt buni și florile miros frumos. Fals!"

Micutzu - un profesionist al comediei, a povestit pentru Paginademedia LIVE cum a trecut peste momentele în care a simțit depresia.

Cosmin Nedelcu - Micutzu:

„Din frustrări pleacă și depresia. Dacă nu cumva le canalizezi frustrările alea altfel. La mine depresia majoră a venit după terminarea facultății când am realizat că din grupul ăla compact și mișto de oameni care ar fi trebui să mute munți, fiecare din acel moment înainte se va îngrijora de sine și grupul nu va mai exista și fiecare trebuie să facă ce poate ca să supraviețuiască.

Și atunci a fost un impact direct, din plin cu realitatea.

Eu am fost un om destul de naiv mult timp și am avut senzația că oamenii sunt buni și florile miros frumos și viața era extraordinară. E fals.

Nu am mai avut momente în care să simt că fac ceva care contează, ceea ce era destul de important pentru mine și am muncit de atunci să fac ceva care contează.”

Și în perioada aceea în care erai într-o stare depresivă, tu făceai stand-up?

Micutzu: „Da, și lumea nu se prindea pentru că nici eu nu știam exact ce am. A fost prima oară când m-am întalnit cu depresia și nu știam exact ce e. Dar dacă reușești să identifici și să ajungi la sursa problemei e mai ușor. Din păcate am realizat asta după un an, dar am tras de mine destul de mult și am reușit până la urmă

Stand-up-ul nu m-a ajutat în perioada aia pentru că era doar un venit constant și nu simțeam să fac ceva care contează. Chiar aveam senzația că noi schimbăm lumea. După ce mi-am dat seama că sunt într-o mare depresie mi-am adus aminte de ce am învățat în facultate și asta m-a propulsat cumva și am ieșit din starea de depresie.”

VIDEO 1. Cosmin Nedelcu - Micutzu, despre episodul de depresie

Micutzu a spus: „Cel mai probabil o să plec din țară. Lucrurile sunt grave și mie se pare că nu conștientizăm asta

"E o situație foarte serioasă și mi se pare că ar trebui să o tratăm toți foarte serios", spune Cosmin Nedelcu. Comediantul vorbește serios despre o posibilă plecare din țară, în viitor.
 
Cosmin Nedelcu - Micutzu, la Interviurile Paginademedia LIVE:
 
„Cel mai probabil, la ce se întâmplă, o să plec din țară. Cel mai probabil asta o să fac.
 
Nu, nu e o glumă, e o situație foarte serioasă și mi se pare că ar trebui să o tratăm toți foarte serios. Mi se pare că am ajuns un popor care nu este mișcat de nimic tragic, exact cum s-a întâmplat cu baiatul de la Brașov de acum două zile, lucru care nu a mișcat aproape pe nimeni. Mi se pare incredibil.
 
În contextul ăsta, mă bucur că lumea mă place și că vine la show-uri, dar e clar că nu o să fie de ajuns și poate că la un moment dat, dacă o să vreau o familie, cel mai probabil o să vreau să aleg altă țară, nu o să vreau să rămân aici.

Eu mi-am setat anul trecut că în 5 ani, deci mai am patru.

Nu se trăiește bine din stand-up?

Cosmin Nedelcu - Micutzu: "Nu asta e problema. Eu sunt bine din punct de vedere financiar, dar asta nu e tot.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt grave acum și mie se pare că nu conștientizăm asta.

Aș fi un idiot ipocrit dacă m-ar interesa doar partea financiară și nu m-ar interesa și ce se întâmplă cu frații noștri care mor prin spitale sau nici măcar nu ajung acolo.”

Ieși la manifestații, în Piață?

Cosmin Nedelcu - Micutzu: "Da, mai ies. Nu cred că rezolvă mare lucru, dar tot ies. Asta pot să fac. Altceva, din păcate, nu prea pot."

Ai o influență...

"Eu o perioadă vreau să îmi fac meseria și atât. Oamenii vor să audă lucruri amuzante de la mine, și cu asta mă voi ocupa.(...)

Deocamdată nu am găsit soluția cum pot eu, Cosmin Nedelcu, un cetățean al țării ăsteia, să mă exprim, în momentul în care ceva nu îmi convine.

Pentru că eu nu sunt doar un comediant. Sunt și un om care plătește taxe și care încearcă să îi fie bine, și nu numai lui.

Asta e problema în țara noastră: că, de obicei, încercăm să ne fie bine doar nouă. La alții nu prea ne gândim. Și asta e valabil în orice domeniu: în stand-up, în teatru, peste tot!

Fiecare își vede interesul și abia apoi se gândește și la altul.

VIDEO 2. Cosmin Nedelcu - Micutzu, despre planurile de a pleca din țară

Vezi înregistrarea integrală a interviului cu Micutzu - Cosmin Nedelcu, AICI

Citește și:

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

 • E si asta vedeta ceva ca mi-a scapat, am dormit prea mult? Face stand-up? Adica oricine ia microfonu si incepe sa spuna nimic face stand-up? Daca astia sunt tinerii care vin din urma sa evoluam si sa-i inlocuiasca pe batranii comunisti...mai bine trecem Nadlacu de la dreapta la stanga. Plange cineva ca pleaca asta din tara? Nu inteleg cum in era internetului poti sa spui ca faci umor sau ca faci ce au facut altii ca Seinfeld sau Carlin sau Iglesias (Gabriel nu Enrique). Daca n-am sti de aia, as zice. E ca si cum fotbalistii nostri ar zice ca joaca fotbal, fara sa vezi ce joaca Barcelona.
 • Ar fi bine să meargă într-o altă țară pentru că poate veni cu idei noi și cu glume noi. Vizitarea Londrei l-a făcut să „creadă în schimbare”! :)
 • Ce stie el sa faca, pentru a-si construi o viata noua in strainatate? Ori face un curs de bucatari, ori isi gaseste si el un Mister Pink.
 • Este usor sa-ti faci o impresie buna despre o tara atunci cand esti turist, dar daca traiesti acolo si incep sa curga facturile, se schimba lucrurile. Kempes de la Cargo se dusese in Australia, Minculescu de la Iris se dusese in Germania, ambii s-au intors.
 • De câteva minute, de când am citit articolul ăsta, simt că viaţa mea nu mai are sens. Cum să mai pot trăi după ce am aflat că un supraponderal care, foarte original, îşi spune Micuţul, vrea să plece din ţară?

  Cel mai probabil, Las Vegas îl aşteaptă cu braţele deschise, să-l scoată odată la pensie pe expiratul ăla de Seinfeld.

  A, şi apropo de plecatul din ţară ca soluţie la toate relele de aici. Nu-şi pune chiar nimeni întrebarea ce se întâmplă cu o ţară de sub 20 de milioane, cînd 4-5 milioane dintre locuitorii ei, exact din pătura activă şi tânără, imigrează? Dar e mai simplu să schelălăim lozinci prin pieţe şi pe net şi să dăm tot timpul vina pe "penali", fără să vedem că ţara asta şi-a făcut singură hara-kiri, cel puţin din 2007 încoace.
 • Da, il cred, visul lui este sa traiasca in Iran, acolo oamenii sunt foarte miscati, sau la Londra unde nu mai spun de teroarea in care se traieste, sau in Suedia unde impozitul este 60%, sau in Norvegia unde ii vor fi luati copiii doar pentru ca nu se hraneste sanatos, sau la Paris unde oamenii se considera curajosi doar pentru ca folosesc transportul public. Mai ce sa zic, iarba este mai verde de cealalta parte a gardului.
 • Banii de la Voiculescu sunt buni, la fel si banii PNL-istilor. Mai lasa vrajeala, grasane! Toti o ard cu plecatul din tara... drum bun si cale batuta.

Trimite un comentariu