Skip to main content

PRESA DE AZI. Titluri și abordări în ziarele românești: „Pâine și mâine, o șansă pentru copiii fără șansă" sau „Talciocul lui Drăgulescu"

 
PRESA DE AZI. Titluri și abordări în ziarele românești: „Pâine și mâine, o șansă pentru copiii fără șansă" sau „Talciocul lui Drăgulescu"

PRESA DE AZI. Cum se văd subiectele zilei în presa românească tipărită? Publicațiile au venit cu diferite abordări și titluri pentru subiectele de actualitate.

Publicitate

Fie că vorbim despre românul care și-a înmatriculat mașina preferențial, în semn de protest față de PSD, de neînțelegerile dintre gimnastul Marian Drăgulescu și Federația Română de Gimnastică sau de diferite probleme sociale din comunitățiile românești, editorii din print au găsit soluții și abordări originale. 

"Pâine și mâine, o șansă pentru copiii fără șansă" este titlul ales de Newsweek pentru un articol legat de inițiativa unui ONG. Publicația a scris despre programul after-school derulat de organizația World Vision în trei județe din țară pentru copiii proveniți din medii defavorizate. 

"Un număr de 1.256 de copii din 31 de școli din comunitățile cele mai vulnerabile au fost incluși în acest program de tip after-school, care oferă o masă caldă după terminarea cursurilor."

Gazeta Sporturilor a tratat pe larg subiectul Marian Drăgulescu și Federația Română de Gimnastică. Ziarul de sport a publicat pe lângă un articol informativ despre caz, un interviu cu gimnastul și o opinie intitulată: "Talciocul lui Drăgulescu", semnată de Cristian Geambașu

"O expoziție de medalii, cu aer de tarabă ambulantă. Marocanul își pune cariera pe zălog pentru a fi lăsat să-și riște sănătatea. Poate viața."

Libertatea a publicat un text despre protestul unui român care și-a înmatriculat mașina preferențial (cu o expresie vulgară), în altă țară, în semn de protest față de partidul aflat la guvernare. 

"Cum a ales un român stabilit în Suedia să arate că nu e fan PSD" este abordarea prin care jurnaliștii ziarului au ales să evite, în tiltlu, expresia vulgară folosită de cetățean pentru a-și înscrie mașina. 

Libertatea a mai dat un titlu inedit în ediția de astăzi: "Plaja copiilor cu dizabilități, ocupată de adulți care fac terapie cu bere"

"Plaja terapeutică de la Mamaia, amenajată special pentru copiii cu dizabilițăți, a fost luată cu asalt de adulții care spun că fac terapie cu bere. Cei mici nu mai au loc nici măcar pe pontonul plutitor, atracția zonei."

Ziarul Financiar a publicat o analiză în care prezintă "Ce arată indicele Big Mac pentru România".

Ziarul a calculat câți hamburgeri poate cumpăra un român raportat la venitul pe care acesta îl primește: "Un român poate cumpăra acum 300 de hamburgeri din salariu, cu 70 mai mulți ca acum doi ani." Potrivit materialului, indicele Big Mac a fost lansat de publicația The Economist în urmă cu 30 de ani.

Evenimentul zilei a publicat un text despre un pictor italian specializat în "falsificarea unor picturi celebre", care se ascundea pe teritoriul României:

Textul titrează: "Portretul artistului italian din tușele căruia au ieșit falsuri de milioane de euro"

GALERIE FOTO

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu