Skip to main content

Radio Europa Liberă vrea să lanseze noi servicii de știri în România și Bulgaria

 
Radio Europa Liberă vrea să lanseze noi servicii de știri în România și Bulgaria

„Aici e Radio Europa Liberă”. Din nou. Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (REL/RL) va lansa noi servicii de știri în România și Bulgaria în scopul consolidării peisajului mediatic din cele două țări, potrivit unui comunicat al instituției.

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începînd din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Publicitate

Serviciul Radio Europa Liberă dedicat României era recepționat din perioada comunismului și până în 2008, după aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. 

Thomas Kent, președintele companiei REL/RL:

„Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Baietii s-au apucat de treaba vazand cum decurg lucrurile in Romania... intamplator oare la noi relanseaza serviciile ?
  • Vreti sa reluati o treaba care mergea bine si pe care ati intrerupt-o cu multi ani in urma....ce interesant...apropo, vedeti ca mai sunt doar cateva statii locale pe ici pe colo care sa va preia...in rest, va veti auzi pe net.

Trimite un comentariu