Skip to main content

SHARED NEWS. Modificările Codului Penal și parlamentarii care le-au aprobat, subiectele zilei. Două știri de la Recorder în top

 
SHARED NEWS. Modificările Codului Penal și parlamentarii care le-au aprobat, subiectele zilei. Două știri de la Recorder în top
Foto: Aktual24.ro

SHARED NEWS. Cele mai viralizate știri din social media, din ultimele zile, au fost legate de modificările Codului Penal, care au trecut miercuri de Senatul României.

Publicitate

Recorder a dat cel mia distribuit material cu titlul „Parlamentarii care nu reprezintă pe nimeni”, unde sunt expuși parlamentarii care reprezintă minoritățile din România dar care nu au legătură cu aceasta.

Exemplele date de Recorder:

Bogdan-Alin Stoica, deputat din partea Ligii Albanezilor din România, care nu poate demonstra nicio legătură cu această minoritate. Albanezii autentici spun că e strigător la cer să fie reprezentați în Parlament de un impostor.”

Mariana-Venera Popescu votează legi în numele minorității macedonene, deși legăturile ei cu această etnie sunt inexistente: doljeanca Popescu se îmbracă uneori în costume tradiționale din Macedonia și încearcă să citească de pe foaie cuvinte dintr-o limbă pe care nu o cunoaște.”

Petronela-Mihaela Csokany e deputat din partea Uniunii Bulgarilor din Banat, dar are mai mult origini maghiare. Bulgarii spun că Csokany votează în plen după propriile interese și nu mai reprezintă în niciun fel comunitatea.”

Știrea a adunat 5058 like-uri și share-uri, conform Facebrands PRO.

A doua cea mai viralizată știre din social media vine de la Digi 24 pe aceeași temă: modificările la Codul Penal și Codul de procedură penală. Articolul cuprinde puncul de vedere al fostului președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean asupra modificărilor.

Nu aşa se fac codurile penale şi de procedură penală. Actualele coduri au fost redactate şi adoptate în urma unor studii serioase şi de oameni foarte bine pregătiţi în domeniul dreptului penal. De data aceasta, nu îl înţeleg pe domnul ministru al Justiţiei, care este profesor de drept penal, cum a reuşit să lase doi autodidacţi să facă Codul penal şi Codul de procedură penală”, a spus Augustin Zegrean.

Știrea a avut cumulat 1085 like-uri și share-uri, conform Facebrands PRO.

Tot Recorder a dat un alt articol viral, despre parlamentarii PSD care au votat pentru modificarea codurilor. Reportajul video cuprinde reacțiile parlamentarilor imediat după vot, care nu au vrut să dea explicații alegătorilor.

Reportajul a strâns 1025 like-uri & share-uri, conform Facebrands PRO.

Paginademedia.ro și Facebrands PRO vă prezintă cele mai distribuite știri de pe social media din 5 iulie 2018

 Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

 1. recorder.ro, „Parlamentarii care nu reprezintă pe nimeni,

- 5.058 like-uri & share-uri;

2. digi24.ro, “Fostul președinte al CCR: Nu îl înţeleg pe ministrul Justiţiei, cum a reuşit să lase doi autodidacţi să facă Codul penal

- 1.085 like-uri & share-uri;

3. recorder.ro, “Lașitate, aroganță, dispreț. Cine sunt parlamentarii care au ajutat PSD să modifice Codul Penal

- 1.025 like-uri & share-uri;

4. republica.ro, “Cine sunt parlamentarii care au votat modificările Codului penal,

- 716 like-uri & share-uri;

5. digi24.ro, “Bacalaureat 2018. Singura elevă cu media de 10 din Timiş pleacă din România

- 634 like-uri & share-uri.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu