Skip to main content

SHARED NEWS. PressOne, viralul zilei. Mii de distribuiri pentru dezvăluirile Emiliei Șercan: "Pagini întregi din lucrarea lui Liviu Pop sunt plagiate"

 
SHARED NEWS. PressOne, viralul zilei. Mii de distribuiri pentru dezvăluirile Emiliei Șercan: "Pagini întregi din lucrarea lui Liviu Pop sunt plagiate"
Sursă foto | Inquam Photos - George Calin

SHARED NEWS. PressOne a dat cel mai distribuit text, pe Facebook, zilele trecute. Povestea modului în care jurnalista de investigații Emilia Șercan a blocat titlul de doctor al fostului ministru Liviu Pop, pentru suspiciuni de plagiat. Textul a avut aproape 20.000 de distribuiri.

Publicitate

Liviu Marian Pop și-a susținut teza de doctorat în Ordine publică și Securitate Națională miercuri, 11 iulie, la Academia de Poliție.

Jurnalista a fost prezentă în sală și a relatat câteva momente din cadrul ședinței. 

„Vizibil emoționat, cu mâinile și vocea tremurânde, Pop îi mai cerea din când în când însoțitoarei sale să dea un slide înainte sau înapoi.

După nici 15 minute, fostul ministru și-a încheiat prezentarea, lucru total neuzual, având în vedere că timpul alocat doctorandului este de o jumătate de oră.”

De asemenea, a prezentat și analiza lucrării de doctorat a fostului ministru al Educației din Guvernul Tudose:

“Pagini întregi din teza de doctorat a lui Liviu Marian Pop sunt plagiate. El nu folosește cele două elemente specifice citării, ghilimelele și trimiterea către sursa originală.

Teza fostului ministru al Educației nu are niciunul dintre elementele esențiale care compun o teza.

Există mai multe cazuri unde înainte de paragrafele copiate sunt folosite formulări de tipul "în opinia noastră", "putem afirma" etc.”

Aproape 20.000 de distribuiri a adunat materialul publicat de PressOne.

Următoarea știre populară, pe Facebook, vine de pe Digi24.ro. Despre sesizarea făcută de judecătorul Cristi Danileț, în urma declarațiilor lui Liviu Dragnea. 

“CSM şi Inspecţia Judiciară, sesizate după afirmaţiile fără precedent ale lui Dragnea.

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru CSM, consideră că ultimele declaraţii ale liderului PSD, Liviu Dragnea, trebuie să intre în atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, fapt pentru care magistratul a sesizat, joi, cele două organisme.”

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. pressone.ro, “Un ziarist de investigații blochează titlul de doctor al fostului ministru Liviu Pop”, de Emilia Șercan

- 19.677 likes & shares;

2. digi24.ro, “CSM şi Inspecţia Judiciară, sesizate după afirmaţiile fără precedent ale lui Dragnea”

- 5.457 likes & shares;

3. digi24.ro, “Dezvăluire: Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat” 

- 4.932 likes & shares;

4. recorder.ro, “Securitatea națională și securitatea „genunchelui”, de Iulia Marin

- 3.390 likes & shares;

5. hotnews.ro, “Dragnea, la Antena 3: Președintele este implicat direct în condamnarea mea / Nu știu ce să se întâmple ca demersul suspendării să se oprească / Cei care nu vor merge cu mine sunt lași, fricoși”

- 2.440 likes & shares.
 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Deontoloaga neamului... :))
    Dar totusi sun Constantin Racaru aka Ioana Dogioiu.
    Sunt foarte curios cum se impart ordinele pe unitate si cum unii iau de bune chiar tot.

Trimite un comentariu