Skip to main content

SHARED NEWS. Republica, postarea zilei pe Facebook: „Despre forța unui popor mic și palida consolare a românului care a ținut cu croații din solidaritate economică"

 
SHARED NEWS. Republica, postarea zilei pe Facebook: „Despre forța unui popor mic și palida consolare a românului care a ținut cu croații din solidaritate economică"
Foto | Hepta

SHARED NEWS. Cel mai distribuit text din social media, de pe site-urile de știri, a fost publicat de site-ul Republica. Mai exact, o opinie pe tema solidarității pe care românii au avut-o față de Croația în finala Campionatului Mondial din Rusia.

Publicitate

Materialul semnat de Răzvan Prepeliță, ziarist al Gazetei Sporturilor, subliniază ideea că românii au susținut reprezentativa Croației în meciul disputat contra Franței pentru că:

„O consideră mai aproape de necazurile noastre de zi cu zi. Bani puțini, lipsa infrastructurii, spitale pe post de muzee...ca la noi.”

Acesta continuă ideea și dă câteva exemple prin care vrea să arate că nu este chiar atât de “aproape de necazurile noastre”. Printre diferențele pe care le amintește se numără situația turismului din Croația:

„Croaţia nu are o Mamaie sufocată de ospătari indolenți, de prețuri exorbitante pentru servicii de nimic, de hoteluri zugrăvite cu un singur strat, în 30 de ani, peste igrasia acumulată încă din anii comunismului, de bolizi parcați pe dos în fața cluburilor de odraslele șmecherilor.”

În finalul articolului comentează și “momentul umbrelei”, de la finală, în care “doar președintele rus este „acoperit”, în timp ce președintele Franței și președinta Croației se bucură în ploaie.”

Opinia de pe Republica a strâns aproximativ 4.000 de distribuiri.

Următoarea știre populară, pe Facebook, vine de pe Ziare.com. Despre CNAS, PSD și Codul Penal:

„Cum se bucurau inculpatii din dosarul fraudelor de la CNAS ca PSD schimba Codul Penal: "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie"

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. republica.ro, “Nu, nu-s „amărâți ca noi”. Despre forța unui popor mic și palida consolare a românului care a ținut cu croații din solidaritate economică”, de Răzvan Prepeliță

- 4.184 likes & shares;

2. ziare.com”Cum se bucurau inculpatii din dosarul fraudelor de la CNAS ca PSD schimba Codul Penal: "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie", de Ionel Stoica 

- 3.338 likes & shares;

3. digi24.ro”Kante, prea timid ca să ceară Cupa Mondială pentru poze. A fost ajutat de un coechipier”

- 2.860 likes & shares;

4. digi24.ro, "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio pușcărie”. Inculpaţii din dosarul CNAS așteptau modificările PSD la Codul penal”

- 1.749 likes & shares;

5. adevarul.ro, ”Tânără făcută de râs pe Facebook de angajaţii de la Drumuri Naţionale: „Dacă doriţi să o anunţaţi că şi-a pierdut actele şi gunoiul în parcare, o găsiţi aici“, de Alin Ion 

- 1.463 likes & shares.
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu