Skip to main content

VIDEO. Topul ADC. Papaya a dat cele mai bune spoturi TV în luna iunie: Transavia, Savana și Drobeta

 
VIDEO. Topul ADC. Papaya a dat cele mai bune spoturi TV în luna iunie: Transavia, Savana și Drobeta

TOP ADC IUNIE. Agenția Papaya, condusă de Robert Tiderle, a semnat cele mai bune campanii publicitare care au apărut pe TV în luna iunie, precum și campania lunii. Spoturile pentru Transavia, Savana și Drobeta, care au apărut pe TV, au fost selectate de membrii juriului ADC*RO pentru topul celor mai creative lucrări ale lunii iunie. 

 • Papaya a gândit cea mai bună campanie din luna iunie pentru Transavia: Dacă mai mulți ar fi făcut lucrurile așa cum trebuie. Totodată, campania pentru Transavia a obținut și titlul de cel mai bun spot de pe tv în luna iunie

La 100 de ani de la Unire, Petru Cuciuc, Robert Şopârlache, art directors și Valentin Lică, copywriter, se întreabă cum ar fi arătat România dacă acțiunile oamenilor ar fi fost cele corecte. Răspunsul lor, din spot, este „Cu siguranță, altfel."

Teddy Sandu, director de creație GMP Advertising & membru ADC*RO:

"Am fost practic obligat să dau nota cea mai mare acestui spot pentru felul în care a reușit să capitalizeze o stare de fapt a națiunii. Pentru îndrazneala de a face o afirmație puternică pentru un brand autohton în contextul în care toți întorc privirea.

Pentru felul în care a fost realizată această poveste. Pentru că m-a fǎcut să-mi spun: Dacǎ mai multe spoturi românești ar fi fost făcute așa, publicitatea românească ar fi arătat altfel."

 • Pe locul doi, în secțiunea TV, s-a clasat campania pentru Savana Unistrat gândită de aceeași creativi de la Papaya. Episodul trei al campaniei - Construcții pozitive datorită savana Unistrat - vine cu putere de acoperire superioară pentru greșeli, fie ele gramaticale sau de alt fel.
 • Descoperă Drobeta, episodul crododilului, s-a poziționat pe locul trei și a închis secțiunea TV. Spotul a fost gândit și semnat de aceeași echipă de la Papaya

DIGITAL

 • Pe primul loc în categoria Digital s-a clasat campania - Vinzi rapid, câștigi 10.000 euro - semnată de agenția Jazz pentru Autovit.ro.  Creativii de la Jazz care s-au ocupat de campanie sunt Mihai Stoica, art director și George Bucurescu, copywriter.

 • Pe locul doi găsim campania promoțională semnată de McCann în colaborare cu MRM Worldwide România pentru lanțul de restaurante Taco Bell. Campania susține începătorii în orice activitate și îi premiază cu orice tip de echipament le este necesar. Perioada de înscrieri a luat sfârșit, dar clipurile video ale participanților sunt încă disponibile pe platforma lor.

Echipa care a conceput spotul a fost formată din Bianca Udrea, Adina Ciocan, Iulia Boloca de la MRM Worldwide și Mihai Constantinescu și Paula Ionescu de la McCann.

OUT OF HOME

 • FCB Bucharest  a semnat ideea lunii iunie la categoria Out of home. Be Their First Spectator este un proiect pentru baby monitor-ul Philips Avent. La proiect au lucrat Emanuel Borcescu, head of art și art director și Răzvan Ghilencea, copywriter.  

EXPERIENTIAL / BTL 

 • Categoria găzduiește o singură mențiune, proiectul Bicicleta Beată. Campania a fost gândită de agenția Mercury360 pentru Poliția Română. Aceasta pornește de la insight-ul că șoferii au impreșia că pot urca beți la volan fără nicio problemă. Cretivii au exemplificat totul prin intermediul bicicletei: "După ce ai băut ai impresia că poți da o tură, însă povestea se schimbă atunci când te urci în șa."

Bicicleta Beată are un mecanism de direcție modificat. Ea pare controlabilă, însă dă de furcă și celor mai experimentați bicicliști care o testează. În luna mai, ea a pornit într-un turneu prin țară pentru a oferi o lecție distractivă despre siguranța pe două roți.

Creativii care au semnat campania sunt Oanei Șandru, copywriter și Mircea Vlase, art director.

Publicitate

Citește și:  

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • An spotul transavia nu prezintă un produs. Este prezentarea mărcii și a valorilor din spatele mărcii. Exista și un spot pentru fragedo, produs al celor de la Transavia. Nu numai gospodinele cumpără sau găsesc. Treci in secolul asta. Și mai pune mana pe cutit și tigaie.
 • Ce rost are ca tii minte reclama, daca nu tii minte produsul. Sunt reclame celebre pe care mi le amintesc, dar nu stiu care era produsul.
 • Spotul cu Drobeta mi se pare f prost, ca sa nu zic infantil, cel cu vopseaua nu pune in valoare produsul ci explica diferenta gramaticala dintre datorita / din cauza iar cel cu Transavia...pe bune, cu ce se ocupa aceasta companie, ce produse comercializeaza ? Concluzia: sunt destule companii care sunt usor convinse sa dea sume f. mari de bani pentru realizarea de spoturi video de o calitate discutabila ce nu le promoveaza produsele.
 • Transavia nu are nicio legatura...eu nu cred ca vanzarile au crescut cu 1% dupa publicitatea care nu prezinta absolut nimic despre produs... Vor ei sa zica ca bate catre elitisti... Dar doar gospodinele cumpara astfel de produse sa fim seriosi...
 • Ei nu mai au CEC, CEC nu mai are banii mei. Si da, s-au mai desteptat si altii si au renuntat la serviciile de xxxxx ale CEC. Afacere profitabila pentru antenistii 3.6 de mai jos, care dau navala sa-si tina banii acolo dupa ce au scapat de Papaya ;-)
 • Pai daca esti anti guvern, hop, devi preferatul diferitelor concursuri relevante precum parerea lui tinderdale (sau cum l-o chema) pe facebook. Go CEC

Trimite un comentariu