Skip to main content

Caţavencul Doru Buşcu neagă afirmaţiile că ar fi consilierul neoficial al lui Dragnea: Aş fi un sfătuitor otrăvit. Dacă ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern

 
Sursa foto: National.ro
Sursa foto: National.ro

"Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern, ar dispărea slugile, securiştii din partid. Am spus şi am scris aceste lucruri în mod constant", declară Doru Buşcu, pentru Paginademedia.ro. "Nu sunt consilierul lui Dragnea", spune el.

Publicitate

Doru Buşcu ar fi "consilier neoficial" al liderului PSD Liviu Dragnea, scrie, pe surse, site-ul G4Media. Buşcu deţine săptămânalul Caţavencii şi este unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu de acum aproape 30 de ani.

Ce spune Doru Buşcu? Paginademedia.ro l-a contactat în legătură cu această afirmaţie, care a mai circulat în spaţiul public.

Înainte de declaraţii, concluzia, pe scurt: Buşcu neagă categoric calitatea de "consilier". Povesteşte că, în trecut, a avut întâlniri cu lideri politici din toate partidele, "inclusiv cu lideri PSD", însă "întâlniri informale, la restaurantul lui Mircea Dinescu."

Aşadar, ce spune Doru Buşcu?

Declaraţiile lui Buşcu, pentru Paginademedia.ro:

Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern, ar dispărea slugile, securiştii din partid. Am spus şi am scris aceste lucruri în mod constant. Ţi se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aş fi un sfătuitor otrăvit.

Nu-l înjur pe Dragnea pentru că ceea ce face - sau ceea ce se preface că face - împotriva influenţei negre a serviciilor are o noimă politică sănătoasă, reprezintă, teoretic, un folos pentru societate. Mai cred că cele două procese în care a fost condamnat sînt rezultatul jocului politic şi nu al justiţiei purificată de securişti.

În momentul de faţă, în politică este o luptă între incompetenţi şi securişti.

În perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, m-am întâlnit cu ei, cu Victor Ponta şi cu Liviu Dragnea. Aveam un inamic comun. Băsescu şi oamenii lui făcuseră praf ceea ce construisem în 20 de ani, grupul Caţavencu. Am sperat că va fi înlăturat la referendum, dar securiştii i-au învins atunci pe incompetenţi.

În 2014, 2015, 2016, au mai fost întâlniri - informale, cu oameni politici din toate partidele. Mircea Dinescu, partenerul meu la Caţavencii, are un restaurant potrivit.

I-am întîlnit acolo pe cîţiva dintre politicienii zilei: Ponta, Rus, Dragnea, Vanghelie, Blaga, chiar foste glorii ale politicii. Foşti miniştri, foşti preşedinţi, foşti candidaţi. Unii aveau poveşti, alţii mici subiecte, alţii haz, noi aveam umor. Am avut şi idei, dar s-a ales praful de ele. Nimănui nu-i plac sfaturile. Aşa că le dăm în public, în ziar.

Întâlnirile informale dintre ziarişti şi politicieni afectează sau nu relaţia profesională dintre aceşti actori? De ce?

"Politicienii sînt animale primitive, suficiente, lipsite de cultură, mai ales de cultură politică. Sînt mereu plini de ei. Sînt închişi în propria mărginire. Nu citesc, nu se informează, se înconjoară de oameni mai proşti de ei. Asta e rău pentru ţară, dar bine pentru jurnalism.", spune Doru Buşcu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livu DraC nea Livu DraC nea
    un *** ,un *** de *** , prost si impertinent aceasta *** mediatica
  • vio vio
    Parerea buna pe care o aveam despre dl Buscu s-a dus. Inlocuita de scarba. ***
  • Tiberiu Ungureanu Tiberiu Ungureanu
    Am imbatranit citind presa. Am ingurgitat, de-a lungul anilor, fel de fel de nazdravanii, incepand cu "maestrul" Cristoiu si terminand cu "independentul" si "obiectivul" Buscu. Care Buscu, in ultima sa lucrare jurnalistica (calmati-va, e la figurat!) afirma, senin, ca in 10 august jandarmeria a luptat impotriva pesedeului. Si inca una, la fel de aiuritoare: milioanele de romani fugiti din tara de groaza vietii ce le-o ofera pesedeul sunt nepatrioti. Ca, dac'ar fi fost (patrioti), n-ar fi plecat ci-ar fi ramas sa-ndure culmile prosperitatii oferite de inteleapta conducere pesedista si-al ei husar. Astea le spune D.B., care nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase a pesede. De fapt, individul nu-i decat una din cartitele pesedeului, plantate in sanul societatii civile ca s-o dezbine, s-o otraveasca si sa lucreze in favoarea patronilor lui. Dac-o face din interes pecuniar, e un mercenar, dac-o face din convingere e pentru ca la atata il duc mintea si caracterul. Iar Catavencii se transforma, pe nesimtite, intr-o oficina a pesedeului!
  • danai danai
    asta chiar spune pe bune ca jurnalistii s-au dus la politicieni sa-si rezolve problemele financiare. A vrut/si reusit basescu sa distruga Academia Catavencu, fuga fuga la dusmanii lu base ca poate aia se fac prietenii mei. Deci buscu asta, antipatic prin autosuficienta, o spune senin, indirect, ca jurnalistii fara sprijinul politicienilor nu pot exista in Romania.
  • Fat frumos calare pe cal Fat frumos calare pe cal
    Fiti atenti la aceasta fraza; ..."Dacă ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern".
    Pai daca nu ar fi incompetenti si slugi in guvern ar mai putea dragnea sa conduca guvernul? Cum ar mai putea el sa isi impuna vointa daca ministrii ar fi competenti? Asa ca il sfatuieste bine!
  • dan petrea dan petrea
    In concluzie, acest Buscu minte de îngheață apele. Lectura Catavencilor este nocivă. Catavencii este *** de *** al ***.
  • NebulaEXE NebulaEXE
    BUCSU E *** LU DRAGNEA,
    *** LU DRAGNEA
    *** ASTA E *** LU DRAGNEA,,,

    si acum pe bune... cine *** e asta??
  • Mircea Mircea
    Au ramas *** de la Catavencii si Guerrilla fara stapan (tati Vantu fiind parnaias) asa ca ciugulesc din palma cui da mai mult, adica a PSD-ului
  • Aka Aka
    Doru buscu e un ***, dar un *** simptomatic pentru ce a ajuns jurnalismul romanesc. Doru buscu e imaginea perfecta a meseriei asteia putrede. Iar in interviul asta, Doru buscu isi da tot ***ul pe fata; care de fapt e exact ***ul de care meseria de jurnalist e plina. Politicienii in cardasie cu jurnalistii au dus Romania aici.
  • Mircea Mircea
    Din aceasi gasca a propagandistilor PSD fac parte si Liviu Mihaiu cu Dobrovolschi de la radio Guerrilla.
    Pana sa vina PSDul la putere, Dobrovolschi cersea bani de la #rezistenti ca sa isi plateasca rata la casa.
    Dupa ce a venit PSDul, a primit Guerrilla licente prin toata tara, constracte pe la TVR, parteneriate cu Primaria Bucuresti, etc.
    Dobrovolschi a uitat de cerseala, jigneste pe oricine se leaga de PSD, si infloreste in concedii exotice :)
    Poate gasiti inregistrari de la emisiunile lui Dobrovolschi de la GoldFM, sa vedeti cum se dadea de ceasul mortii, ca el e deprimat, ca nu mai poate, ca e cea mai neagra perioada a vietii lui, ca sa facem donatii ca sa poata si el sa isi plateasca rata si sa mai ramana ceva si pt. o bere cu Matei :))
    Acum ii scuipa in fata pe cei ce i-au platiti cateva luni bune rata..
    ***.. *** individ..
  • dan petrea dan petrea
    @Puiu Cismigiu Citeste Jurnalul unui jurnalist fără jurnal a lui I.D Sârbu și vezi cine a fost cu adevărat Vornicu. Cine e fiica-sa, vedem zilnic. Pariez că Smaranda îi va trage preșul doamnei Gradea. Deocamdata stă cumintică. Pregăteste lovitura.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Vornicu a făcut multe. A comis ticăloșii, a fost ofițer anchetator, a avut singe pe mîini. Și lucrurile astea trebuie știute. E un mit fals. Demitizarea se impune.
  • Gheorghe Ion Gheorghe Ion
    Buscu nu e ala care ii scria elogii lui patraru in lupta cu Doina Gradea la ordinul Irinei Radu? Ce sa mai zicem de emisiunile de la realitatea tv impreuna cu dinescu si stelian tanase la ordinul lui Nush( SOV).
  • Lucian Lucian
    Adica Dragnea e un fel de copilas nereceptiv cu un mic ***, dar de esenta buna. Academia Catavencu cand a scris despre Tel Drum, a fost comanda politica? Bineinteles ca nu, atunci faceati jurnalism.
  • Puiu Cișmigiu Puiu Cișmigiu
    @dan petrea - nu pari a fi cel/cea mai in măsură să vorbești despre Tudor Vornicu - jurnalistul și omul de televiziune. In mod sigur, nu l-ai cunoscut și nici nu ai colaborat cu el. In rest, tu să fii sănătos/sănătoasă.

Trimite un comentariu

sus