Skip to main content

VIDEO. Horia Ghibuțiu, la Paginademedia Live: „Presa din România și-a recâștigat prestigiul pe 10 august. Jurnaliștii au acoperit subiectul impecabil”

 
VIDEO. Horia Ghibuțiu, la Paginademedia Live: „Presa din România și-a recâștigat prestigiul pe 10 august. Jurnaliștii au acoperit subiectul impecabil”

INTERVIURILE PAGINADEMEDIA LIVE. Presa din România și-a recâștigat prestigiul pe 10 august" - Sunt cuvintele cu care jurnalistul Horia Ghibuțiu caracterizează acțiunile presei românești în timpul mișcărilor de stradă din 10 august, soldate cu vilolențe între jandarmi și protestari. 

Mărturii, momente cheie, reportaje video, live-uri. Foarte mulți oameni din presă, trimiși sau nu de entitățiile la care lucrează, au acoperit subiectul impecabil

Publicitate

Horia Ghibuțiu, producător al emisiunii Morning Glory de la Rock FM, a vorbit în studioul Paginademedia, printre altele, despre modul în care ziariștii români au relatat evenimentele de la Protestul Diasporei, din 10 august. 

Ghibuțiu descrie respectiva zi ca fiind „un moment zero și unul de renaștere pentru jurnalismul din România"

Acesta consideră că evenimentele au fost tratate impecabil de jurnaliștii prezenți în piață, în ciuda faptului că violențele jandarmilor au avut urmări negative și asupra lor. Reamintim că mai mulți jurnaliști au fost prinși în mijlocul violențelor, fiind agresați fizic sau verbal, deși purtau legitimația de presă la gât. 

„Era o chestie de opțiune puteai să mergi înapoi după valurile acelea de gazare sau puteai să pleci și să îți vezi de viața ta"

Jurnalistul cataloghează mișcările de stradă de luna trecută ca fiind „unul dintre cele mai importante evenimente media din acest mileniu"  

„Multe alte entități media și-au dat o probă a excelenței reflectând evenimentele și violențele nepartizan, exact și din mijlocul lor"

#ÎnTimpCeTuDormeai, cartea pornită pe Facebook, de la o serie de postări pe diverse teme, este de astăzi, 3 septembrie, în librării.

VIDEO. Horia Ghibuțiu, la Paginademedia LIVE. Momentul pe larg, în continuare:

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • @Gogu
    Ne sfatuiesti sa cumparam cartea unui om care "derapeaza in logica"? Pentru tine o carte este buna, doar pentru ca este carte?
  • Toata cariera lui H a fost liniara. Un tip banal, mereu gata sa fie sef fara rezultate oriunde. Si tot timpul parerolog fara sa aiba nimic in spate.
  • vai de capul lui ce prostii debiteaza ! momente istorice ,ai ? cateva mii de "aceasi", ca din diaspora daca erau 3-4 la suta dintre manifestanti, au provocat jandarmii si aia le-au dat-o mârlănește in mufa. un eveniment fara nici un ecou, o smardoiala intre ai nostri ,iar asta o numeste moment istoric. facebook-ul pro.s.teste !
  • Il cunosc pe horia de cand a intrat in presa. Adica, de vreo doua decenii si mai bine. Am fost colegi prin mai multe redactii. Un om senzational. Dar un exemplu de cum sa derapezi in logica, atunci cand stai mai mult pe facebook, decat cu o carte in mana. Asa ca, nu faceti ca el. Cumparati-i cartea si cititi-o. E mult mai bine decat sa va informati de pe facebook. Toti tefelistii isi iau lumina de acolo. D-aia sunt ***...

Trimite un comentariu