Skip to main content

REACŢIE. Redactorul-şef Times New Roman anunţă că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă: „îi cer şi eu prejudicii de imagine”

 
REACŢIE. Redactorul-şef Times New Roman anunţă că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă: „îi cer şi eu prejudicii de imagine”

Nu e glumă. Călin Petrar, redactorul-şef al Times New Roman, anunţă că o va da la rândul său în judecată pe premierul Viorica Dăncilă pentru prejudiciile de imagine aduse românilor, în urma gafelor repetate pe care le-a făcut.

Publicitate

„După episodul Priştina - Podgorica, la presiunea bunului simţ şi la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau şi eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în acelaşi dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie şi colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită”, a spus Călin Petrar într-un comunicat de presă postat pe site-ul publicaţiei.

El îi cere despăgubiri de imagine de un leu, „pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani”, potrivit comunicatului.

În plus, Petrar îi invită pe români să se alăture procesului şi să facă „cereri de intervenţie”.

„Abordarea mea şi a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcţia de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnităţii noastre şi ne aduce grave prejudicii de imagine.

Nu pot decât să-i încurajez şi pe alţi români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine şi să acţioneze în consecinţă. Astfel, orice cetăţean român poate face cereri de intervenţie în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 - Tribunalul Bucureşti, în care să solicite acelaşi lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate şi imagine în calitate de cetăţean al României”, a încheiat Petrar.

Reamintim că Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Irina Tănase (iubita lui Liviu Dragnea) şi Carmen Dan au dat în judecată site-ul Times New Roman, pe Alex Dona, managing director, Călin Petrar, redactorul-şef al site-ului, şi pe Ovidiu Eftimie. Motivul: Textul postat pe 12 martie şi intitulat: „Curva lui Dragnea...”. Cele cinci au cerut daune de sute de mii de euro. Procesul este abia la început, primul termen fiind stabilit pentru data de 28 septembrie.

Comunicatul integral, în continuare:

Dăncilă vs. Călin Petrar vs. Dăncilă

După episodul Priştina - Podgorica, la presiunea bunului simţ şi la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau şi eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în acelaşi dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie şi colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Ţin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, şi din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României.

Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacţie. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Aşa că îi cer şi eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani.

Abordarea mea şi a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcţia de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnităţii noastre şi ne aduce grave prejudicii de imagine.

În încheiere, nu pot decât să-i încurajez şi pe alţi români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine şi să acţioneze în consecinţă. Astfel, orice cetăţean român poate face cereri de intervenţie în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 - Tribunalul Bucureşti, în care să solicite acelaşi lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate şi imagine în calitate de cetăţean al României.

Călin Petrar
redactor-şef Times New Roman

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Pinno Pinno
  Ne intoarcem la partidul unic ? Toti pe aici injurati PSD-ul, dar daca maine ar avea loc alegeri, tot acesta va castiga. Ceva nu se leaga aici...
 • Emil Emil
  Unelte si indivizi fara caracter in ambele tabere. Nici o legatura cu democratia, cu atat mai putin cu grija fata de omul de rand care isi gaseste viitorul doar in a pleca mai repede din aceasta tara.
 • Liviu Sora Liviu Sora
  ***... alceva nu au ce sa-i faca. Alti tristi care incearca sa hartuiasca PSD-ul. Sunt prosti tare de tot pesedistii. Eu sa fiu in locul lor as face o lista neagra si acesti baieti nu ar mai avea acces nici la cascaval si nici la functii...
 • Mădălin Mădălin
  O ***ă care nu știe măcar ce este aia judecată.
 • Tatar Alexandru ioan Tatar Alexandru ioan
  Foarte bine!Cineva trebuie sa o puna la punct pe...*** asta, ,,ratacita,, ILEGAL prin Palatul Victoria si care spune ca reprezinta romanii,ceea ce nu e adevarat pentru ca ROMANII NU SUNT PROSTI cum este aceasta ...toapa !

Trimite un comentariu

sus