Skip to main content

REACȚIE. Redactorul-șef Times New Roman anunță că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă: „îi cer și eu prejudicii de imagine”

 
REACȚIE. Redactorul-șef Times New Roman anunță că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă: „îi cer și eu prejudicii de imagine”

Nu e glumă. Călin Petrar, redactorul-șef al Times New Roman, anunță că o va da la rândul său în judecată pe premierul Viorica Dăncilă pentru prejudiciile de imagine aduse românilor, în urma gafelor repetate pe care le-a făcut.

„După episodul Priștina - Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită”, a spus Călin Petrar într-un comunicat de presă postat pe site-ul publicației. 

Publicitate

El îi cere despăgubiri de imagine de un leu, „pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani”, potrivit comunicatului. 

În plus, Petrar îi invită pe români să se alăture procesului și să facă „cereri de intervenție”. 

„Abordarea mea și a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine.

Nu pot decât să-i încurajez și pe alți români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine și să acționeze în consecință. Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 - Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României”, a încheiat Petrar.

Reamintim că Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Irina Tănase (iubita lui Liviu Dragnea) și Carmen Dan au dat în judecată site-ul Times New Roman, pe Alex Dona, managing director, Călin Petrar, redactorul-șef al site-ului, și pe Ovidiu Eftimie. Motivul: Textul postat pe 12 martie și intitulat: „Curva lui Dragnea...”. Cele cinci au cerut daune de sute de mii de euro. Procesul este abia la început, primul termen fiind stabilit pentru data de 28 septembrie. 

Comunicatul integral, în continuare: 

Dăncilă vs. Călin Petrar vs. Dăncilă

După episodul Priștina - Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României.

Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacție. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani.

Abordarea mea și a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine.

În încheiere, nu pot decât să-i încurajez și pe alți români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine și să acționeze în consecință. Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 - Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României.

Călin Petrar
redactor-șef Times New Roman
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ne intoarcem la partidul unic ? Toti pe aici injurati PSD-ul, dar daca maine ar avea loc alegeri, tot acesta va castiga. Ceva nu se leaga aici...
  • Unelte si indivizi fara caracter in ambele tabere. Nici o legatura cu democratia, cu atat mai putin cu grija fata de omul de rand care isi gaseste viitorul doar in a pleca mai repede din aceasta tara.
  • ***... alceva nu au ce sa-i faca. Alti tristi care incearca sa hartuiasca PSD-ul. Sunt prosti tare de tot pesedistii. Eu sa fiu in locul lor as face o lista neagra si acesti baieti nu ar mai avea acces nici la cascaval si nici la functii...
  • Foarte bine!Cineva trebuie sa o puna la punct pe...*** asta, ,,ratacita,, ILEGAL prin Palatul Victoria si care spune ca reprezinta romanii,ceea ce nu e adevarat pentru ca ROMANII NU SUNT PROSTI cum este aceasta ...toapa !

Trimite un comentariu