Skip to main content

FĂRĂ COMENTARII. Elena Udrea, „refugiata” care trăiește „în exil”, copertă în Viva. Nimic despre condamnare

 
FĂRĂ COMENTARII. Elena Udrea, „refugiata” care trăiește „în exil”, copertă în Viva. Nimic despre condamnare

„O fetiță se pregătește să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România și care acum este refugiată”, așa este creionat portretul Elenei Udrea, fost politician român, de ziariștii revistei Viva, publicație a Ringier, care deține, mai nou, și Gazeta Sporturilor.

Viva îi dedică un pictorial și coperta Elenei Udrea, care a fugit din România în timp ce era judecată în dosarul Gala Bute. La câteva luni de la fuga sa a venit și verdictul final și definitiv: șase ani de închisoare cu executare

Publicitate

Pe prima pagină, Elena Udrea "trăiește în exil". Nu se precizează nimic despre faptul că a fugit din țară în timpul procesului. Nici că a fost condamnată. Aceste precizări lipsesc și din textul publicat pe site de redactorul-șef Viva, Dana Enache.

Se spune doar că Udrea e "aflată în Costa Rica, țara în care a ales să trăiască, momentan, insistă ea, și să-și nască fetița." Și se pune accent pe aspectele umane.

Cum justifică Dana Enache demersul:

"Copertele revistelor sunt fereastra către lumea surprinzătoare care ne fascinează pe toți, iar o revistă nu poate fi niciodată o instanță de judecată.

Revistele reflectă, pe copertă, ceea ce ne bucură, ne emoționează sau ne înspăimântă. Privind copertele lor, privim, de fapt, spre noi."

"Povestea ei, spusă în exclusivitate pentru revista VIVA!, e povestea tuturor femeilor din lume. Frica, bucuria, zilele lungi, nopțile albe, speranțele, primele bătăi ale celeilalte inimi. Și întrebarea Elenei Udrea, întrebarea eternă despre misterul extraordinar al vieții. „Cine este ființa care vine în viața mea? De ce m-a ALES pe mine?“

Un fragment din text:

„Am avut emoții, am și acum teama că pot fi judecată, dar dreptul unei femei de a-și povesti apropierea momentului magic al nașterii este sacru de când lumea”, a scris redactorul-șef Dana Enache, în textul de pe site. 

O fetiță se pregătește să devină marea iubire a femeii care a vrut să conducă România și care acum este refugiată, trăindu-și viața departe de țară, în Costa Rica. Revista VIVA! a reușit performanța de a obține cele mai vânate fotografii ale momentului, fotografii care dezleagă, în sfârșit, puternicul mister creionat în jurul întrebării: este sau nu Elena Udrea însărcinată?

Revista Viva este editată de Ringier, companie care a achiziționat și ziarul Gazeta Sporturilor. Anchetele echipei lui Cătălin Tolontan sunt cele care au contribuit la trimiterea în judecată a Elenei Udrea. 

Coperta Viva a fost anunțată astăzi chiar pe pagina de Facebook a revistei, iar postarea a fost însoțită de o avalanșă de comentarii negative ce criticau modul „favorabil” în care a fost prezentată Elena Udrea.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu