Skip to main content

REACŢIE. Doina Gradea, despre presupusa existenţă a unui protocol DNA - TVR: „Pot spune ca nu exista un asemenea document"

 
REACŢIE. Doina Gradea, despre presupusa existenţă a unui protocol DNA - TVR: „Pot spune ca nu exista un asemenea document"

Doina Gradea, preşedinte director general al TVR, a reacţionat în urma declaraţiilor lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD, referitoare la existenţa unui protocol secret intre SRTV si DNA.

Publicitate

„Pot spune ca nu exista un asemenea document", spune Doina Gradea într-un comunicat de presă.

De asemenea, şefa TVR spune că un document secret încheiat între Televiziunea publică şi Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi "foarte gravă", iar cel responsabil "trebuie să răspundă pentru asta".

"Existenta unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o institutie media de interes public si aceia sau acela care l-ar fi putut semna si disimula trebuie sa raspunda pentru asta."

CONTEXT. Liviu Dragnea a declarat într-o conferinţa de presă susţinută la Neptun, în urma unei şedinţe a CEx PSD, că "ştie" despre existenţa unor protocoale secrete încheiate între DNA şi TVR, scrie Digi24.

"Vi se pare normal să existe protocoale între SRI şi Curtea de Apel, între SRI şi Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie?! Am auzit că există un protocol între DNA şi TVR 1. Vorbesc serios. Chiar ar fi frumos. Eu cred că toate protocoalele, aşa cum am cerut, să fie declasificate, public anulate şi efectele lor anulate."

Doina Gradea a spus că va lua toate măsurile pentru declasificarea tuturor documentelor ce privesc SRTV.

Aceasta a adăugat că va solicita "denunţarea" oricărui protocol existent între cele două instituţii, în cazul în care acesta ar ieşi fi găsit printre documentele ce vor fi declasificate.

COMUNICATUL DE PRESĂ, ÎN CONTINUARE

"De cand am fost numita Presedinte Director General al SRTV nu am cunostinta despre existenta unui asemenea protocol secret. Regimul documentelor "Secret de Serviciu" este extrem de bine reglementat potrivit dispozitiilor legale si la acestea nu au acces decat persoanele autorizate.

Eu am obtinut relativ recent autorizatia de acces la documente clasificate, impreuna cu alte persoane din institutie. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat si pot spune ca nu exista un asemenea document.

Pentru a elimina orice suspiciune si posibilitate de nu respecta dispozitiile legale privind documentele clasificate, in urma cu cateva saptamani am cerut in scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, sa verifice arhiva de documente a directiei/departamentului pe care il conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat si a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea.

Inca nu am primit niciun document si sper ca fiecare angajat al SRTV sa fie constient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate.

Voi face in continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV si, daca voi gasi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denuntarea lui.

Existenta unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o institutie media de interes public si aceia sau acela care l-ar fi putut semna si disimula trebuie sa raspunda pentru asta.

Doina Gradea
Presedinte Director General SRTV"

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Cum indrazneste Doina Gradea sa il contrazica pe Dragnea. Daca a zis sefu ca exista, pai sigur exista. Se inpune demiterea imediata a conducerii TVR.
  • johhny bravo johhny bravo
    Se pare ca a prevazut corect ctp ca vor incepe atacuri ***
    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cum-va-actiona-dragnea-dupa-atacul-gabrielei-firea-ctp-asa-fac-toti-indivizii-cu-vocatie-dictatoriala-989837

Trimite un comentariu

sus