Skip to main content

Tolo.ro: "Procuroarea DNA care n-a urmărit-o penal pe Udrea în Gala Bute a pierdut definitiv procesul cu ziariștii de investigație"

 
Tolo.ro: "Procuroarea DNA care n-a urmărit-o penal pe Udrea în Gala Bute a pierdut definitiv procesul cu ziariștii de investigație"
Sursă foto | Tolo.ro

Procuroarea Alina Stoica, cea care s-a ocupat de anchetarea faptelor de corupție din Gala Bute, a pierdut definitiv un proces cu ziariștii de investigație Cătălin Tolontan și Mirela Neag, notează un articol de pe Tolo.ro.

"Instanța de la Curtea de Apel, compusă din judecătorii Anca Median și Dumitru Marcel Gavriș, a comunicat verdictul: fostul procuror DNA, actualmente procurorul DIICOT Alina Stoica a pierdut definitiv și al doilea proces cu presa.

Curtea respinge apelul, ca nefondat. Soluție definitivă", notează textul citat. 

Publicitate

Alina Stoica i-a dat pe jurnaliști în judecată după sentița definitivă dintr-un alt proces pe care îl avea cu aceștia, în anul 2016. Atunci, ea pierdea un proces prin care îi acuza pe jurnaliștii GSP că i-ar fi prejudiciat imaginea. 

"De patru ani, procurorul Alina Stoica îi dă în judecată pe ziariștii care au scris investigația ”Gala Bute”, acuzându-i că nu-și poate face meseria de investigator la DIICOT din cauză că, prin articolele lor, i-au prejudiciat imaginea.

Pe 30 iunie 2016, procurorul DIICOT a pierdut un prim proces, definitiv, cu jurnaliștii.

L-a intentat imediat pe al doilea, pentru un articol în care am relatat sentința și motivarea judecătorilor la primul proces!"

La ultima înfățișare din apelul pierdut definitiv, procuroarea DIICOT a adus drept probe câteva articole:

"Despre care a spus că sunt ale lui Cătălin Tolontan și ale Mirelei Neag, deși apăruseră pe alte siteuri și aveau semnături ale altor ziariști!

Textele respective proveneau de pe luju.ro și medistandard.ro, scrie sursa citată. Alina Stoica a fost al Direcției Naționale Anticorupție și s-a ocupat de cercetarea acuzațiilor din Gala Bute, timp de un an, din 2012 până în 2013. Ea ar fi trebuit să întocmească un rechizitoriu pentru Elena Udrea.  

"Nu a audiat-o niciodată pe Elena Udrea, iar rechizitoriul pe care îl întocmise îl trimitea în judecată doar pe Rudel Obreja.", scrie textul de pe Tolo.ro. 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu