Skip to main content

10 ani. Emisiunea lui Măruţă, prima la încasări. Câţi bani scoteau emisiunile lui Mircea Radu, Mircea Badea, Cabral sau Teo?

 
10 ani. Emisiunea lui Măruţă, prima la încasări. Câţi bani scoteau emisiunile lui Mircea Radu, Mircea Badea, Cabral sau Teo?

10 ani în 10 săptămâni. Câţi bani scoteau din publicitate emisiunile TV de acum zece ani? Paginademedia.ro a făcut câteva calcule, la vremea respectivă.

Publicitate

Calcule făcute într-o perioadă de "boom" publicitar, până în toamna lui 2008. În noiembrie, criza lovea năprasnic: bugetele au fost tăiate la jumătate, brusc.

Chiar şi aşa, cu 10 din 12 luni bine încărcate, televiziunile numărau, la final de 2008, 340-350 de milioane de euro, dintr-o piaţă care depăşea jumătate de miliard de euro.

Rezultatele calculelor?

Emisiunea cu veniturile din reclame cele mai mari era Happy Hour, programul lui Cătălin Măruţă - peste cinci milioane de euro scotea Pro TV din publicitatea inserată în emisiune.

Măruţă era venit de un an la Pro TV, în locul lui Teo (şi ea în topul încasărilor din publicitate, dar cu emisiunea la Pro TV).

Puteţi vedea un interviu VIDEO acordat Paginademedia.ro despre ultimii 10 ani de TV, aici.

Urmau, în topul Paginademedia.ro, Ştirile Pro TV cu Andreea Esca (peste patru milioane de euro) şi Noră pentru mama. Emisiunea zilnică de la Kanal D (post care apăruse de un an pe piaţă), cu Gabriela Cristea, scotea peste 2,5 milioane de euro.

În 2008, făceau bani frumoşi şi emisiunile cârcotaşilor Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă (aproape două milioane de euro), Mircea Radu, cu Din Dragoste, de pe Antena 1 (1,7 milioane) şi Teo (la Prima (1,5 milioane).

Acum zecea ani, Aceasă TV era o staţie de top. Cea mai "bănoasă" emisiune - Poveştiri de noapte - era prezentată de Cabral, împreună cu Mircea Solcanu.

Emisiunea lui Mircea Badea era una dintre cele mai eficiente producţii: un studio simplu, cu o masă şi câţiva oameni de producţie au adus grupului Intact aproape un milion de euro, din difuzările de la Antena 1 şi de la Antena 3.

VEZI materialul cu BANII aduşi de emisiunile TV în 2008, aici

Materialul cu topul încasărilor din publicitatea a fost unul dintre primele articole preluate de "presa mare" de pe Paginademedia.ro, la începuturile site-ului.

#10anidePaginademedia.ro #FairJournalism

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fabian Fabian
    Ce vremuri,eram mic copil pe Antena 1 rulau Carmelita(un serial rusesc) și K.I.T.T(un serial american din anii '80),seara era Divertis Show.
    Pe atunci nu exista Mireasmă pentru fiul meu,ce televiziune curată era Antena 1(excepția matinalii).
  • dana dana
    ce vremuri
  • Felicia Felicia
    Audientele la divertisment pe luna trecuta le
    mai puneti?
  • Razvan Putină Razvan Putină
    Audiențele de aseară, va rog!??

Trimite un comentariu

sus