Skip to main content

10 ani. Emisiunea lui Măruță, prima la încasări. Câți bani scoteau emisiunile lui Mircea Radu, Mircea Badea, Cabral sau Teo?

 
10 ani. Emisiunea lui Măruță, prima la încasări. Câți bani scoteau emisiunile lui Mircea Radu, Mircea Badea, Cabral sau Teo?

10 ani în 10 săptămâni. Câți bani scoteau din publicitate emisiunile TV de acum zece ani? Paginademedia.ro a făcut câteva calcule, la vremea respectivă.

Calcule făcute într-o perioadă de "boom" publicitar, până în toamna lui 2008. În noiembrie, criza lovea năprasnic: bugetele au fost tăiate la jumătate, brusc.

Chiar și așa, cu 10 din 12 luni bine încărcate, televiziunile numărau, la final de 2008, 340-350 de milioane de euro, dintr-o piață care depășea jumătate de miliard de euro.

Rezultatele calculelor?

Emisiunea cu veniturile din reclame cele mai mari era Happy Hour, programul lui Cătălin Măruță - peste cinci milioane de euro scotea Pro TV din publicitatea inserată în emisiune.

Măruță era venit de un an la Pro TV, în locul lui Teo (și ea în topul încasărilor din publicitate, dar cu emisiunea la Pro TV).

Puteți vedea un interviu VIDEO acordat Paginademedia.ro despre ultimii 10 ani de TV, aici.

Urmau, în topul Paginademedia.ro, Știrile Pro TV cu Andreea Esca (peste patru milioane de euro) și Noră pentru mama. Emisiunea zilnică de la Kanal D (post care apăruse de un an pe piață), cu Gabriela Cristea, scotea peste 2,5 milioane de euro.

În 2008, făceau bani frumoși și emisiunile cârcotașilor Șerban Huidu și Mihai Găinușă (aproape două milioane de euro), Mircea Radu, cu Din Dragoste, de pe Antena 1 (1,7 milioane) și Teo (la Prima (1,5 milioane).

Acum zecea ani, Aceasă TV era o stație de top. Cea mai "bănoasă" emisiune - Poveștiri de noapte - era prezentată de Cabral, împreună cu Mircea Solcanu.

Emisiunea lui Mircea Badea era una dintre cele mai eficiente producții: un studio simplu, cu o masă și câțiva oameni de producție au adus grupului Intact aproape un milion de euro, din difuzările de la Antena 1 și de la Antena 3.

VEZI materialul cu BANII aduși de emisiunile TV în 2008, aici

Materialul cu topul încasărilor din publicitatea a fost unul dintre primele articole preluate de "presa mare" de pe Paginademedia.ro, la începuturile site-ului.

#10anidePaginademedia.ro #FairJournalism

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu