Skip to main content

10 ani în 10 săptămâni. Vremea când Regina făcea audiențe cât Las Fierbinți acum, Divertis era rege, iar Mircea Radu umbla cu caravana

 
10 ani în 10 săptămâni. Vremea când Regina făcea audiențe cât Las Fierbinți acum, Divertis era rege, iar Mircea Radu umbla cu caravana

10 ani de Paginademedia.ro. 10 ani în 10 săptămâni. Cum arăta peisajul media în urmă cu zece ani, când se lansa Paginademedia.ro? Cine erau vedetele industriei? La ce se uitau românii?

În zece ani, am văzut lansări de televiziuni, dar și “lacăte” pe ușa unor redacții care păreau de nezdruncinat. Mutări și demisii în masă. Transferuri spectaculoase. Derapaje (și nu puține!)

Le vom trece în revistă în poiectul editorial 10 ani de Paginademedia. 10 ani în zece săptămâni. În fiecare săptămână, în fiecare zi, (re)vedem piața media, așa cum a fost reflectată de Paginademedia.ro. Cu bune și cu rele.

În această primă săptămână, anul 2008:

Divertis, regele audienței. "Regina" de Acasă. Mircea 

La ce se uitau românii în urmă cu fix 10 ani, în octombrie 2008?

Grupul Divertis era pe val. Realiza emisiunea la Antena 1. Acum zece ani, țineau în fața televizoarelor peste 1,1 milioane de telespectatori de la orașe. Cam cât are astăzi Vocea României. Ca și Vocea României astăzi, Divertis Mall era cel mai urmărit program al lunii.

Grupul Pro TV avea, acum zece ani o (mică) problemă: două programe de pe două posturi TV ale aceluiași grup se luptau pentru audiență. La aceeași oră, Știrile Pro TV erau cot la cot cu serialul Regina, de pe Acasă TV, pe care îl realiza echipa Ruxandrei Ion (acum la Fructul oprit de la Antena 1).

Regina avea audiențe care se duceau la o medie de aproape un milion de telespectatori pe minut, la orașe (cam cât Las Fierbinți acum). Vârfurile se duceau spre un milion și jumătate.

Veți regăsi în top și alte programe dispărute, între timp, din peisajul TV: Dansez pentru tine sau Din Dragoste, programul în care Mircea Radu umbla cu caravana prin țară și în care Bianca Brăgușanu a bifat prima apariție pe TV.

Făceau cifre bune și Cârcotașii Șerban Huidu și Mihai Găinușă, dar și Cabral (cu Mircea Solcanu partener de emisiune la PoveȘtirile de la Acasă).

VEZI tabelele cu cele mai urmărite emisiuni din octombrie 2008, AICI

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu