Skip to main content

Alexandru Sassu, fostul preşedinte TVR, numit producător general de Doina Gradea

 
Alexandru Sassu
Alexandru Sassu

Schimbare de interimar la TVR. Venit iniţial ca manager de proiect să facă „un proces amplu de evaluare”, Alexandru Sassu are de astăzi o nouă funcţie.

Publicitate

El a fost numit de Doina Gradea, interimar, pe funcţia de producător general al TVR, potrivit unui anunţ intern al postului public, obţinut de Paginademedia.ro.

El vine în locul lui Cristian Văileanu, şi el tot... interimar. Văileanu va rămâne în continuare coordonator cu atribuţii de Director al Direcţiei Studiouri Centrale, potrivit anunţului obţinut de Paginademedia.ro.

CONTEXT. Alexandru Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010, după mai multe dispute cu angajaţii.

La câteva luni de la numire, a intrat în conflict cu directorul de ştiri Rodica Culcer, după ce Jurnalul TVR a difuzat imagini cu interceptări din dosarul Cataboşul, cu Decebal Traian Remeş (ministru al agriculturii) şi cu Ioan Avram Mureşan (fost ministru al agriculturii). În 2008, Rodicăi Culcer i s-au limitat atribuţiile editoriale.

Alexandru Sassu a acuzat şi el ingerinţe politice din partea lui Emil Boc în politica editorială a postului. El a spus că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR.

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, la vremea respectivă, să vină la vină la emisiuni la TVR "cât timp Sassu este preşedinte".

Sassu, preşedintele celei mai scumpe achiziţii TVR: Liga Campionilor

Tot în mandatul lui Alexandru Sassu, TVR a făcut una dintre cele mai scumpe achiziţii la capitolul drepturi TV din sport. TVR a achiziţionat meciurile de Champions League, pentru care s-a angajat să plătească 35 de milioane de euro, plus TVA, pentru sezoanele 2009 - 2012.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ekaterina Furteva Ekaterina Furteva
    Cita nerușinare!
  • livia pilă livia pilă
    |incă o lăcusta pesedistă in TVR. Grades pune in aplicare ordinele conducerii superioare de partid si de stat. O tovarasa de nădejde. Nina Cassian la puterea a patra. Chestiune de kilograme
  • George George
    @Doru
    Mai „bun” ca Sassu?
    Desigur. Este tov. Zgabercea!
  • Doru Doru
    Geo - are. E cel mai frumos si cel mai destept. Stii pe altul mai bun decat el?
  • geo geo
    Are pregatire si experienta care sa il recomande pentru noul job ?
  • Adi Adi
    Se inmultesc ,,specialistii,, in TVR! Probabil inca mai e ceva de luat de pe acolo.
  • George George
    La vremuri NOI, tot EI (din păcate!)!

Trimite un comentariu

sus