Skip to main content

Derapaj. EVZ și Capital au preluat atacuri homofobe la adresa unui parlamentar dintr-un titlu local

 
Derapaj. EVZ și Capital au preluat atacuri homofobe la adresa unui parlamentar dintr-un titlu local
Captură capital.ro

Derapaj semnalat de Hotnews. Două titluri "centrale", Evenimentul zilei și Capital, au preluat un material din presa locală cu atacuri homofobe la adresa unui parlamentar.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Un politician din localitatea dâmbovițeană Titu a devenit ținta unui atac de presă homofob, în care e folosit un limbaj extrem de dur la adresa orientării sexuale a personajului", scrie HotNews.

"Articolul inițial, publicat de un site local, a fost preluat în presa centrală, prin siteurile Evenimentul Zilei și Capital și prin alte câteva site-uri mici. "Bulangiu", "pederast", "oribila scenă" în care a fost surprins, la sediul partidului, politicianul respectiv sunt cîțiva dintre termenii folosiți în articolele menționate, ce scriu, în context dar fără nicio legătură cu subiectul, și despre apropierea dintre personajul local și Senatorul PSD Adrian Țuțuianu”, scrie Hotnews.ro.

Istoricul derapajului din presă:

  • Duminică, site-ul Dâmbovițanews.ro a publicat articolul despre politicianul acuzat de relații sexuale cu un alt bărbat la sediul PSD.
  • În articol se folosesc cuvinte injurioase precum "bulangiu" sau "pederast".
  • Știrea este preluată marți de Evenimentul Zilei, de Capital, dar și de publicații mai mici.
  • Miercuri, „articolul din EvZ avea sub 7.000 de vizualizări, în timp ce articolul din Capital - aproape 50.000 de vizualizări”

Hotnews.ro a contactat președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, care a spus că nu se poate autosesiza „pentru că suntem în prezenta unor persoane fizice identificate nominal. Nu ne putem substitui instituțional în cazul unei persoane fizice care are capacitate de exercițiu deplină și nu constituie un grup vulnerabil”.

Textul integral, pe HotNews.ro, AICI

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Doar pentru că tu habar nu ai să cauți în dicționar, nu înseamnă că alții nu o fac. Definiția lui " pederast" e prin dicționare, înainte să să întâlnească chiar și bunicii bunicilor tai. Calmeaza-te, nu mai prelua mizerii de la Hoț-news și încearcă să fii plătită pentru ceva bun.
  • Astea 2 si cu b1 sunt cele mai *** site-uri posibile pline de fake news si clickbait.Nu poate nimeni sa faca ceva in privinta lor?

Trimite un comentariu