Skip to main content

Libertatea: Omul lui Putin şi un susţinător al legilor anti-gay, la conferinţa IAA. Ce spune organizaţia

 
Sursa foto: Fifa.com
Sursa foto: Fifa.com

Aleksei Sorokin, şeful World Cup 2018, omul lui Putin şi avocatul legilor antigay din Rusia, este „Star Speaker” la Conferinţa IAA, organziaţie a industriei de publicitate, ce se desfăşoară pe 2 şi 3 octombrie la Bucureşti scrie Cătălin Tolontan într-un articol din Libertatea.

Publicitate

Guvernul şi Primăria Capitalei dau 200.000 de euro pentru Conferinţa publicităţii mondiale de la Bucureşti, notează sursa citată.

Aleksei Sorokin, scrie Tolontan, "este fostul şef al Comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, un apropiat al lui Vladimir Putin şi unul dintre cei mai vocali avocaţi ai legilor ruseşti care condamnă manifestările minorităţilor sexuale."

Tolontan:

"Numit ca şef al Comitetului de Organizare a World Cup 2018, o competiţie fără dubii excelent organizată, Aleksei Sorokin s-a confruntat cu mai multe scandaluri.

L-a apărat pe Sepp Blatter, preşedintele exclus al FIFA şi investigat pentru abuz în serviciu şi corupţie în mai multe cazuri, inclusiv în votul în favoarea Rusiei ca ţară organizatoare a World Cup 2018.

Legile penale anti-gay elaborate de regimul Putin, care ameninţau şi sportivii cu închisoarea, au stârnit reacţii internaţionale de indignare, inclusiv dinspre Comitetul Internaţional Olimpic. Aleksei Sorokin a avut mai multe apariţii publice în care a apărat sistematic poziţia şefului său, Vladimir Putin, atrăgându-şi critica activiştilor pentru drepturile omului.

Într-un interviu citat de ESPN, Sorokin spune că ”nu sunt legi anti-gay”, ci ”legi împotriva propagandei gay” şi că scopul e apărarea copiilor."

Directorul IAA: L-a propus un coleg microbist care se uita la meciuri

„L-a propus un coleg microbist care se uita la meciuri. Vine să vorbească despre marketingul sportiv, despre cum se formează brandurile de oraş, de ţară prin aceste evenimente sportive”, a spus Victor Dobre, General Manager IAA România, pentru ziarul LIbertatea.

Totodată, Victor Dobre a menţionat că „primăria a finanţat şi anul trecut conferinţa, iar anul acesta s-a adăugat şi Guvernul, prin Secretariatul General al Guvernului. E vorba despre o sumă de ordinul a sute de mii de euro”. El adaugă: „Dar banii publici reprezintă numai aproximativ 20% din evenimentul care costă, în total, cam un milion de euro”.

„Ca absurdul să fie complet, adeptul discriminării Aleksei Sorokin va deschide, la IAA Global Conference, ziua pe care o încheie actriţa Robin Wright, din „House of Cards”, o activistă declarată pentru drepturile omului!”, remarcă jurnalistul Cătălin Tolontan.

Textul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • loren loren
    Cand era vorba sa boicoteze televiziunile, IAA discuta cum sa taie publicitatea, acum nu doar ca ia de la stat cu doua maini, dar il si aduce pe baiatul de mingi al lui Putin, unul care apara puscaria pentru gay, pe care-l promoveaza la nivelul publicitatii mondiale. Frumoasa trambulina pe banii Google, Telekom, P&G, Coca-Cola. Chiar, ce zice Coca-Cola, se simte diferenta sa nu?!!!!!!!
  • F F
    Problema este ca toți de la putere din Rusia spun aceleași lucruri. :)) nimeni nu îndrăznește sa aibă alta opinie. Din fericire, nu suntem încă acolo în România, dar se încearcă. Așa ca rezistați și boicotati dacă nu vreți sa ajungem așa.

Trimite un comentariu

sus