Skip to main content

Libertatea: Omul lui Putin și un susținător al legilor anti-gay, la conferința IAA. Ce spune organizația

 
Libertatea: Omul lui Putin și un susținător al legilor anti-gay, la conferința IAA. Ce spune organizația
Sursa foto: Fifa.com

Aleksei Sorokin, șeful World Cup 2018, omul lui Putin și avocatul legilor antigay din Rusia, este „Star Speaker” la Conferința IAA, organziație a industriei de publicitate, ce se desfășoară pe 2 și 3 octombrie la București scrie Cătălin Tolontan într-un articol din Libertatea

Guvernul și Primăria Capitalei dau 200.000 de euro pentru Conferința publicității mondiale de la București, notează sursa citată.  

Publicitate

Aleksei Sorokin, scrie Tolontan, "este fostul șef al Comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, un apropiat al lui Vladimir Putin și unul dintre cei mai vocali avocați ai legilor rusești care condamnă manifestările minorităților sexuale."

Tolontan:

"Numit ca șef al Comitetului de Organizare a World Cup 2018, o competiție fără dubii excelent organizată, Aleksei Sorokin s-a confruntat cu mai multe scandaluri.

L-a apărat pe Sepp Blatter, președintele exclus al FIFA și investigat pentru abuz în serviciu și corupție în mai multe cazuri, inclusiv în votul în favoarea Rusiei ca țară organizatoare a World Cup 2018.

Legile penale anti-gay elaborate de regimul Putin, care amenințau și sportivii cu închisoarea, au stârnit reacții internaționale de indignare, inclusiv dinspre Comitetul Internațional Olimpic. Aleksei Sorokin a avut mai multe apariții publice în care a apărat sistematic poziția șefului său, Vladimir Putin, atrăgându-și critica activiștilor pentru drepturile omului.

Într-un interviu citat de ESPN, Sorokin spune că ”nu sunt legi anti-gay”, ci ”legi împotriva propagandei gay” și că scopul e apărarea copiilor."

Directorul IAA: L-a propus un coleg microbist care se uita la meciuri

„L-a propus un coleg microbist care se uita la meciuri. Vine să vorbească despre marketingul sportiv, despre cum se formează brandurile de oraș, de țară prin aceste evenimente sportive”, a spus Victor Dobre, General Manager IAA România, pentru ziarul LIbertatea. 

Totodată, Victor Dobre a menționat că „primăria a finanțat și anul trecut conferința, iar anul acesta s-a adăugat și Guvernul, prin Secretariatul General al Guvernului. E vorba despre o sumă de ordinul a sute de mii de euro”. El adaugă: „Dar banii publici reprezintă numai aproximativ 20% din evenimentul care costă, în total, cam un milion de euro”.

„Ca absurdul să fie complet, adeptul discriminării Aleksei Sorokin va deschide, la IAA Global Conference, ziua pe care o încheie actrița Robin Wright, din „House of Cards”, o activistă declarată pentru drepturile omului!”, remarcă jurnalistul Cătălin Tolontan. 

Textul integral, AICI

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cand era vorba sa boicoteze televiziunile, IAA discuta cum sa taie publicitatea, acum nu doar ca ia de la stat cu doua maini, dar il si aduce pe baiatul de mingi al lui Putin, unul care apara puscaria pentru gay, pe care-l promoveaza la nivelul publicitatii mondiale. Frumoasa trambulina pe banii Google, Telekom, P&G, Coca-Cola. Chiar, ce zice Coca-Cola, se simte diferenta sa nu?!!!!!!!
  • Problema este ca toți de la putere din Rusia spun aceleași lucruri. :)) nimeni nu îndrăznește sa aibă alta opinie. Din fericire, nu suntem încă acolo în România, dar se încearcă. Așa ca rezistați și boicotati dacă nu vreți sa ajungem așa.

Trimite un comentariu