Skip to main content

VIDEO Inedit. Prezentatori de ştiri virtuali. Ştirile, citite de gazde realizate pe calculator la viitorul post de ştiri NCN

 
VIDEO Inedit. Prezentatori de ştiri virtuali. Ştirile, citite de gazde realizate pe calculator la viitorul post de ştiri NCN

VIDEO. Premieră pe piaţa TV din România: ştiri citite de prezentatori ...virtual. În locul oamenilor "în carne şi oase", telespectatorii vor vedea personaje ca în jocurile de pe calculator.

Publicitate

Se va întâmpla la viitorul post de ştiri NCN, care urmează să fie lansat săptămâna viitoare.

Cum vor arăta ştirile? Cât durează editarea unei astfel de ştiri? Câţi astfel de prezentatori vor fi?

Înainte, un scurt video demo:

VIDEO 1. Prezentatori virtuali de ştiri:

Lili, Cora şi Sebi, cei trei "prezentatori"

Trei variante de prezentatori virtuali vor fi pe post în programele de ştiri - Lili, Cora şi Sebi, spune Liviu Alexa, cel care va lansa televiziunea pe 10 octombrie. Un post de televiziune NCN există, în prezent, la nivel regional (în Cluj). NCN urmează să fie lansat ca staţie cu acoperire naţională, diferit de postul de acum, săptămâna viitoare.

Liviu Alexa:

Sigur ca tehnologia e inca primitiva, sigur ca vor mai fi scapari tehnice de sincronizare a buzelor prezentatorilor virtuali cu vocea, dar, pana la urma, ce vor prezenta ei tot jurnalism va fi. E doar o chestie de obisnuinta.

Eu va spun ca, in 5 ani, tot aici vom ajunge, vom fi inconjurati de roboti si holograme, prefer sa o fac acum si sa ma antrenez pentru toate piedicile posibile.

Cât durează o astfel de editare?

Realizarea unei ştiri cu prezentator virtual consumă cu 30% mai mult faţă de o ştire "normală", dar "aşa rezolvam si problema lipsei cronice de personal din industria mass-media".

Liviu Alexa, NCN:

Nu cred ca robotii si AI pot inlocui jurnalistul, dar cred ca pot inlocui prezentatorii. In definitiv, prin Lili, Cora si Sebi, rezolvam si problema lipsei cronice de personal din industria mass-media.

VIDEO 2. Sebi, prezentatorul virtual

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dana dana
    ce urat
  • Justin Case Justin Case
    Mi se pare o tampenie. Eu nu vreau nici macar prezentatori umani la stiri, ci prezentate doar imaginile si subiectele, cu voice over, ca la Euronews.
    Prezentatorii, la emisiuni dezbatere, siteza, talk-show, reportaje, etc...
  • INSOMNIACUL INSOMNIACUL
    Este ciudat și creepy! Mai bine prezentatorul tradițional. Serios. Dacă a apărut tehnologia, nu înseamnă că trebuie să abuzăm de ea. Studio virtual mai merge, dar prezentator virtual nu
    Oricum, cu așa prezentator, sigur nu o să aibă o audiență așa de mare.

    Opinia mea
  • jk jk
    Cand esti zgarcit/plateste prost/duci lipsa de bani ajungi aici...
  • Silvia Silvia
    @Mariana Ciocarzean
    Atunci du-te la constructii, drumuri și poduri,sa vezi ce bine se plătește acolo. Cine se cred acești cititori de promter? Nu vreau sa vad nici un chip, real sau virtual.
  • Adeziv Mărar Adeziv Mărar
    Și prezentatoarele astea virtuale sunt epilate pe picioare?
  • mihai mihai
    Banuiec sa si secretara de la birou este "virtuala"
  • Rashid Rashid
    "lipsa cronica de personal", se traduce prin "nu mai gasesc fraieri care sa lucreze pe salariul minim". Doamne, ce fauna e prin presa asta romaneasca...
  • Iuli Iuli
    Si la Breaking News ce vor face?
  • bing bing
    e praf in ochi, nici nu se pupa vocea celor care citesc stirile cu manechinele facute in graficica 3D
    manechinele sunt foarte tinerele, dar vocea celei care citeste este de femeie matura...***
  • R2D2 R2D2
    Nu e nicio premiera. Acum aproape 20 de ani a existat o emisiune la ProTV de IT, care avea si prezentator virtual si decor virtual, facute in 3dsmax + character studio, cu un lip sync mult mai bun decat ce vad aici. Era pe vremea lui Pentium 2 la 400MHz, cu 512MB de RAM.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Nu este o idee grozavă, singurul plus pe care îl are această abordare este că face NCN-ul din Cluj cunoscut în toată țara, dar un post de televiziune central nu ar risca să vină cu așa ceva.

    Alternativa la prezentatorii din studio este prezentarea știrilor una după alta, cu coperți între ele și cu comentariu din studio, iar lucrul acesta a fost deja făcut de Euronews și de TVR Info/TVR News.
  • Vasile Vasile
    bullshit. e useless "prezentatorul" ala.

    "Știrile, citite de gazde realizate pe calculator" -- asta e o minciuna. de fapt le citeste cineva in background, iar manechinul doar mimeaza ca citeste. e un robotel, o mascotica, o aratare care numai de citit nu citeste :)

    get serious pagina de media! :)
  • Mariana Ciocarzean Mariana Ciocarzean
    Liviu Alexa plateste 1500 de lei, cine vrea sa prezinte stiri pe banii astia?
  • Alina112 Alina112
    E clar un pas important însă eu nu m-aș uita la așa ceva.Nu au emoție,nu simți știrea plus că nu poți să-l pui într-un decor mare.

Trimite un comentariu

sus