Skip to main content

TITLURILE ZILEI. Adevărul: „Prezența la ură: 20%”. România liberă: „Boicotul a reușit. Ura față de Dragnea a ucis referendumul”

 
TITLURILE ZILEI. Adevărul: „Prezența la ură: 20%”. România liberă: „Boicotul a reușit. Ura față de Dragnea a ucis referendumul”

PRESA DE AZI. Eșecul de la Refrendum a fost în deschiderea celor mai multe ziare de astăzi. Cum a fost abordat? Ce titluri au dat? 

Adevărul a titrat simplu și a dat tilul zilei: „Prezența la ură: 20%”. Publicația mai notează: „Referendumul dezbinării a eșuat din cauza absenteismului, ceea ce va afecta imaginea principalilor jucători din spațiul public.”

Click! este tot cu Referendumul pe prima pagină: „O mare palmă pentru Dragnea!”. Tabloidul mai notează: „Românii s-au dovedit mai buni, mai înțelepți și mai europeni decât conducătorul lui.”

Jurnaliștii publicației consideră că Dragnea, personal, este un „exemplu” pentru popor: nu și-a primit fosta soție la nunta fiului lor, în schimb s-a dus însoțit de iubita mai tânără decât nora sa. Iar românii i-au răspuns pe măsură: nu s-au prezentat la vot!

EVZ titrează cu litere de-o șchioapă: „EȘEC!” alături de o poză cu un buletin de vot pe care scrie „Anulat”. „Pentru România s-a încheiat cel mai costisitor exercițiu de democrație: Referendumul de modificare a Constituției inițiat, în premieră, de cetățeni”, notează jurnaliștii publicației care mai notează că „s-au cheltuit 43 de milioane de euro pentru nimic”. 

Libertatea a prins doar datele de la roa 16.00 la închiderea ediției. Chiar și așa, publicația anunța: Referendumul a picat! Cea mai slabă participare la vot din istoria democrației românești după `89

Pe aceeași pagină, publicația arată cum își „îndeamnă” un preot din Voluntari enoriașii la vot: „O să ardeți ca grecii”. Mânioși pe enoriași, unii popi mai că au transfrormat slujba de duminică într-una de afurisenie. 

Jurnalul Național iese pe prima pagină cu două întrebări: „Al cui este eșecul de la vot? Al Partidelor sau al Bisericilor?

România liberă care pe perioada campaniei a avut o evidentă orientare pentru „familia tradițională” a titrat: „Boicotul a reușit. Ura față de Dragnea a ucis referendumul.” Tot pe prima pagină, apare și o trimitere ce anunță noua numire de la Curtea Supremă a Statelor Unite a judecătorului Brett Kavanaugh. Cum a văzut publicația noua numire? În această cheie: „Curtea Supremă virează împotriva „căsătoriei” homosexuale”. 

Publicitate

GALERIE FOTO. Ziarele de astăzi despre Referendum: 

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.
 
Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto) 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu