Skip to main content

Rusul Aleksei Sorokin, scos din programul conferinței IAA după articolele lui Tolontan din Libertatea

 
Rusul Aleksei Sorokin, scos din programul conferinței IAA după articolele lui Tolontan din Libertatea
Lista inițială a vorbitorilor IAA, cu Sorokin în program

Rusul Aleksei Sorokin a fost scos din programul conferinței globale IAA de la București pe ultima sută de metri. El urma să aibă o prezentare în această dimineața, pe scena evenimentului de la Teatrul Național.

Programul conferinței IAA a început la ora 9.30, fără Sorokin (care trebuia să deschidă ziua la ora 9.00).

Modificarea de program a fost anunțată la sfârșitul zilei de ieri, pe scena evenimentului. Maria Predoiu, președintele IAA, a spus, pe scenă, că a doua zi va începe de la 9.30, fără prezentarea rusului.

Aleksei Sorokin ar fi urmat - potrivit informațiilor Paginademedia.ro - să vină în țară pentru foarte scurtă vreme (urma să plece în jurul prânzului).

Publicitate

Mutarea vine după ce ziaristul Cătălin Tolontan a publicat, în ziarul Libertatea, o serie de materiale în care puncta că Sorokin (membru în Comitetul Executiv al FIFA) este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și, totodată, un susținător al măsurilor anti-gay luate de conducerea Rusiei.

"Sorokin apăra legile care practic incriminează manifestările publice ale minorităților sexuale." Într-un interviu acordat ESPN, rusul echivala ”propaganda gay” cu ”propaganda nazistă”."

Totodată, Tolontan a scris despre finanțarea conferinței IAA: "200.000 de euro de la Guvernul Dăncilă și de la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea."

Ieri după amiază, Vlad Enăchescu (directorul Telekom Sport), cel care urma să modereze evenimentul cu Sorokin, a renunțat la prezența pe scena IAA.

Enăchescu a renunțat, ”când a realizat în ce poate ajunge, fără voința lui”, după cum au explicat colegii săi din redacție. Enăchescu s-a văzut imediat cu executivii companiei Telekom, care i-au sugerat și ei, în termeni clari, că e cazul să nu mai onoreze momentul cu Sorokin”, a notat, ieri, Tolontan.

Paginademedia.ro a trimis câteva întrebări oficialilor IAA legate de scoaterea lui Sorokin din program:

  • De ce a fost scos din program Aleksei Sorokin?
  • A fost cererea lui sau decizia IAA?
  • Sorokin ajunsese in Romania cand a fost luata decizia?
  • Organizatorii au platit pentru venirea lui? Daca da, din ce fonduri: de la organizatie, de la Guvern sau de la Primarie? Ce se intampla in acest caz? Se returneaza sau se pierd banii?

Până la ora publicării articolului, conducerea IAA nu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro.

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu