Skip to main content

Sentință definitivă: Mircea Badea și Antena 3 au de plătit 5.000 de euro daune scriitorului Florin Toma

 
Sentință definitivă: Mircea Badea și Antena 3 au de plătit 5.000 de euro daune scriitorului Florin Toma

Postul de televiziune Antena 3 și Mircea Badea au pierdut un proces în instanță cu scriitorul Florin Toma. Realizatorul emisiunii În gura presei și postul Intact trebuie să ii plătească scriitorului daune morale în valoare de aproximativ 5.000 de euro (25.000 de lei), scrie Ziare.com

Publicitate

Motivația magistraților a fost că „Badea l-a jignit pe scriitor într-o manieră care iese din sfera pamfletului”, menționează sursa citată. 

„Decizia a fost luată luna trecută de către Tribunalul București ca instanța de apel: Instanța respinge apelul ca nefondat. Definitiv."

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, care a fost menținută și de Tribunal: 

„Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 25000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale. Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentate de taxă de timbru.

Ia act de faptul că reclamantul a precizat că sumele ocazionate de plata onorariului avocaţial urmează să le solicite pe cale separată.”

Context. Într-o emisiune difuzată pe 1 februarie 2016, Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma. Potrivit Ziare.com, care citează cererea de chemare în judecată, scriitorul a reclamat insulte și formulari batjocoritoare la adresa sa.

"S-au creat premisele unei situatii de inferioritate a reclamantului, prin trimiterile facute la aspectul sau fizic, cu depasirea caracterului de pamflet al demersului jurnalistic", arată una dintre concluziile judecătorilor. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • "Bine ia facut. Io nu ma uit la el da stiu ca se ia de lume pe bani. sa dea din bani innapoi"
    Cam multi "trolleri" pe aici; ce copiaza numele... Inca astept ca "paginademedia" sa introduca pe acest site modalitatea de "creare cont".

Trimite un comentariu