Skip to main content

Sentinţă definitivă: Mircea Badea şi Antena 3 au de plătit 5.000 de euro daune scriitorului Florin Toma

 
Sentinţă definitivă: Mircea Badea şi Antena 3 au de plătit 5.000 de euro daune scriitorului Florin Toma

Postul de televiziune Antena 3 şi Mircea Badea au pierdut un proces în instanţă cu scriitorul Florin Toma. Realizatorul emisiunii În gura presei şi postul Intact trebuie să ii plătească scriitorului daune morale în valoare de aproximativ 5.000 de euro (25.000 de lei), scrie Ziare.com.

Publicitate

Motivaţia magistraţilor a fost că „Badea l-a jignit pe scriitor într-o manieră care iese din sfera pamfletului”, menţionează sursa citată.

„Decizia a fost luată luna trecută de către Tribunalul Bucureşti ca instanţa de apel: Instanţa respinge apelul ca nefondat. Definitiv."

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, care a fost menţinută şi de Tribunal:

„Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 25000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale. Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentate de taxă de timbru.

Ia act de faptul că reclamantul a precizat că sumele ocazionate de plata onorariului avocaţial urmează să le solicite pe cale separată.”

Context. Într-o emisiune difuzată pe 1 februarie 2016, Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma. Potrivit Ziare.com, care citează cererea de chemare în judecată, scriitorul a reclamat insulte şi formulari batjocoritoare la adresa sa.

"S-au creat premisele unei situatii de inferioritate a reclamantului, prin trimiterile facute la aspectul sau fizic, cu depasirea caracterului de pamflet al demersului jurnalistic", arată una dintre concluziile judecătorilor.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Doru
    "Bine ia facut. Io nu ma uit la el da stiu ca se ia de lume pe bani. sa dea din bani innapoi"
    Cam multi "trolleri" pe aici; ce copiaza numele... Inca astept ca "paginademedia" sa introduca pe acest site modalitatea de "creare cont".
  • andipanda andipanda
    Cand e o sentinta definitiva, variantele partilor nu mai au nicio valoare.
  • Doru Doru
    Bine ia facut. Io nu ma uit la el da stiu ca se ia de lume pe bani. sa dea din bani innapoi
  • Vasile Vasile
    De ce nu dai și varianta lui Badea, adică sa prezinți situația complet.

Trimite un comentariu

sus