Skip to main content

VIDEO. Reclamă BestJobs „Nu-ţi place programul. Schimbă postul”. Câteva televiziuni nu au fost de acord

 
VIDEO. Reclamă BestJobs „Nu-ţi place programul. Schimbă postul”. Câteva televiziuni nu au fost de acord

"Dacă nu-ţi place programul, schimbă postul". Acesta este mesajul unei campanii TV pentru site-ul de recrutare Best Jobs. De fapt, acesta este tot spotul - un carton cu acest mesaj. Un mesaj cu care câteva posturi de televiziune nu au fost de acord.

Publicitate

BestJobs nominalizează, într-un comunicat, staţiile care au acceptat "cartonul", dar punctează şi televiziunile care nu au fost de acord să difuzeze spotul.

Concret, spotul TV constă într-un carton cu un mesaj simplu: „Dacă nu-ţi place programul, schimbă postul”. Campania este semnată de agenţia Eikon7.

Potrivit reprezentanţilor Best Jobs, campania a fost acceptată de TVR1, TVR2, Romania TV, Realitatea TV şi B1 TV, iar la radio, în cadrul staţiilor Guerrilla şi GoldFM.

De cealaltă parte, a fost refuzată de PRO TV, Kanal D, Antena 1, Prima TV, AXN, Digi 24, Digi Sport.

„Vă rog să aveţi în vedere că postul nostru nu va difuza spoturi cu aceste mesaje. Argumentul este unul cât se poate de simplu: nu vom difuza imagini prin care vom recomanda să se schimbe postul/canalul TV. Ştim că ideea campaniei este alta însă vă rog să aveţi în vedere răspunsul nostru", a fost răspunsul uneia dintre staţii, arată Best Jobs în comunicat.

Gabriel Brănescu, Head of Branding & Digital Marketing at Eikon7:

„Să alegi să îngrădeşti expresia artistică sau alegoriile de orice fel, doar pentru că ţi se pare că mesajul nostru îţi poate alunga publicul, înseamnă nu doar că subestimezi inteligenţa propriei audienţe, dar şi că îi refuzi dreptul la informare.

Este un precedent periculos şi care ar trebui să ne dea de gândit, în contextul în care, pe de altă parte, trusturile se plâng de intervenţia tot mai frecventă a brandurilor pe chestiuni editoriale.”

Călin Fusu, CEO BestJobs:

„Pot spune că am fost realmente surprinşi de refuzul staţiilor de a difuza campania. Ni s-a spus că este o abordare mult prea curajoasă pe care niciun grup media nu o să o accepte.

Ne-am încăpăţânat să demonstrăm că există nişte entităţi media curajoase, cărora aş vrea să le mulţumesc pentru că au acceptat demersul BestJobs. Cred în mesajul campaniei noastre, iar acum cu atât mai mult! Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deţine, indiferent că vorbim de libertatea de a-ţi schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV.

Spotul campaniei

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dizident dizident
    Vai, saracii, le pune presa pumnu-n gura. Nasol. Ii cred dupa ce-si baga un banner cu "daca nu gasesti la noi, incearca pe ejobs sau linkedin".
  • Crispo Crispo
    Păi și înțelegând celălalt sens al expresiei ești tentat să schimbi canalul, și oricum, mulți au reflexul de a schimba canalul când văd reclame.
    O reclamă experiment, nu e prima de acest gen pentru Bestjobs. Am bifat-o, am văzut-o, ne-a plăcut, dar nu poate rămâne prea mult timp în forma actuală pe TV.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Asta spune multe despre ce cred (ştiu?) televiziunile respective despre nivelul telespectatorilor lor. Le e teamă ca respectivii să nu reacţioneze precum căţelul lui Pavlov. Superb.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    era mai clar aplicat pe public sa fi scris "schimba-ti postul", nu mai aveau statiile ce sa carcoteasca.
  • Bi Bi
    Perfect de acord cu "Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deține, indiferent că vorbim de libertatea de a-ți schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV", dar dupa parerea mea si respectivele companii au libertatea de a refuza sa difuzeze reclama.
    "Libertatea mea se opreste acolo unde incepe libertatea celuilalt".

Trimite un comentariu

sus