Skip to main content

VIDEO. Reclamă BestJobs „Nu-ți place programul. Schimbă postul”. Câteva televiziuni nu au fost de acord

 
VIDEO. Reclamă BestJobs „Nu-ți place programul. Schimbă postul”. Câteva televiziuni nu au fost de acord

"Dacă nu-ți place programul, schimbă postul". Acesta este mesajul unei campanii TV pentru site-ul de recrutare Best Jobs. De fapt, acesta este tot spotul - un carton cu acest mesaj. Un mesaj cu care câteva posturi de televiziune nu au fost de acord.

Publicitate

BestJobs nominalizează, într-un comunicat, stațiile care au acceptat "cartonul", dar punctează și televiziunile care nu au fost de acord să difuzeze spotul.

Concret, spotul TV constă într-un carton cu un mesaj simplu: „Dacă nu-ți place programul, schimbă postul”. Campania este semnată de agenția Eikon7.

Potrivit reprezentanților Best Jobs, campania a fost acceptată de TVR1, TVR2, Romania TV, Realitatea TV și B1 TV, iar la radio, în cadrul stațiilor Guerrilla și GoldFM.

De cealaltă parte, a fost refuzată de PRO TV, Kanal D, Antena 1, Prima TV, AXN, Digi 24, Digi Sport.

„Vă rog să aveți în vedere că postul nostru nu va difuza spoturi cu aceste mesaje. Argumentul este unul cât se poate de simplu: nu vom difuza imagini prin care vom recomanda să se schimbe postul/canalul TV. Știm că ideea campaniei este alta însă vă rog să aveți în vedere răspunsul nostru", a fost răspunsul uneia dintre stații, arată Best Jobs în comunicat. 

Gabriel Brănescu, Head of Branding & Digital Marketing at Eikon7:

„Să alegi să îngrădești expresia artistică sau alegoriile de orice fel, doar pentru că ți se pare că mesajul nostru îți poate alunga publicul, înseamnă nu doar că subestimezi inteligența propriei audiențe, dar și că îi refuzi dreptul la informare.

Este un precedent periculos și care ar trebui să ne dea de gândit, în contextul în care, pe de altă parte, trusturile se plâng de intervenția tot mai frecventă a brandurilor pe chestiuni editoriale.”

Călin Fusu, CEO BestJobs:

„Pot spune că am fost realmente surprinși de refuzul stațiilor de a difuza campania. Ni s-a spus că este o abordare mult prea curajoasă pe care niciun grup media nu o să o accepte.

Ne-am încăpățânat să demonstrăm că există niște entități media curajoase, cărora aș vrea să le mulțumesc pentru că au acceptat demersul BestJobs. Cred în mesajul campaniei noastre, iar acum cu atât mai mult! Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deține, indiferent că vorbim de libertatea de a-ți schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV.

Spotul campaniei

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Vai, saracii, le pune presa pumnu-n gura. Nasol. Ii cred dupa ce-si baga un banner cu "daca nu gasesti la noi, incearca pe ejobs sau linkedin".
  • Păi și înțelegând celălalt sens al expresiei ești tentat să schimbi canalul, și oricum, mulți au reflexul de a schimba canalul când văd reclame.
    O reclamă experiment, nu e prima de acest gen pentru Bestjobs. Am bifat-o, am văzut-o, ne-a plăcut, dar nu poate rămâne prea mult timp în forma actuală pe TV.
  • Asta spune multe despre ce cred (ştiu?) televiziunile respective despre nivelul telespectatorilor lor. Le e teamă ca respectivii să nu reacţioneze precum căţelul lui Pavlov. Superb.
  • Perfect de acord cu "Libertatea este cel mai important bun pe care cineva îl poate deține, indiferent că vorbim de libertatea de a-ți schimba jobul sau libertatea de a schimba un post TV", dar dupa parerea mea si respectivele companii au libertatea de a refuza sa difuzeze reclama.
    "Libertatea mea se opreste acolo unde incepe libertatea celuilalt".

Trimite un comentariu