Skip to main content

VIDEO. Copiii creatorilor lui Bălănel și Miaunel fac primul lungmetraj de animație postdecembrist. Premiera, pe net

 
VIDEO. Copiii creatorilor lui Bălănel și Miaunel fac primul lungmetraj de animație postdecembrist. Premiera, pe net

TRADIȚIE. Vă mai aduceți aminte de Bălănel și Miaunel, desenele animate românești făcute înainte de 1990? Copiii celor care i-au creat continuă tradiția și lansează primul lungmetraj de animație românesc de după 1989.

Și producătorul peliculei este legat de serialele cunoscute celor care au copilărit în anii '80. Este Radu Nicolae, cel care a jucat rolul principal în serialul Racheta albă.

Publicitate

Premiera animației românești va fi online. Câteva zile, filmul va putea fi văzut gratuit.

Detalii, în continuare:

Mercy Street este titlul primului lungmetraj de animație 2D digital Stereoscopic pentru copii, produs în România, după o perioadă indelungată în care, dealtfel, nu s-a mai produs nicio peliculă de acest tip.

Ducu și Ștefan Buzea sunt cei doi frați care au regizat Mercy Street. Părinții celor doi sunt Zaharia si Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animație Bălănel si Miaunel, Peripețiile lui Ionuț, Temerarii de la scara 2 sau Roboțel și Creionel.

Filmul este produs de compania Opal Production, deținută de Radu Nicolae. În 1984, Radu Nicolae juca, în rolul principal, în serialul pentru copii Racheta albă.

Filmul, gratuit pe online

Mercy Street, primul film animat produs în România după anul 1989, va avea premiera în mediul online între 26-28 octombrie.

Va putea fi văzut gratuit, pe site-ul proanimatie.ro.

Poveste: Copilul care apără Pământul salvând muzica

Despre ce este vorba în Mercy Street?

Ștefan Buzea, regizor Mercy Street:

„Mercy Street este un lungmetraj de animație despre prietenie, curaj, sacrificiu și nu în ultimul rând despre dragoste. Este povestea micuțului Lorenz care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră.

Lorenz trebuie să salveze muzica pentru a salva viața de pe pamânt. În această calatorie inițiatică este insoțit de 3 prieteni muzicieni, fugari, de parintele Abbey care este mentorul său și de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al răului, are în plan să fure toată muzica și s-o transforme într-o enormă sursă de energie pe care s-o folosească pentru a dobândi nemurirea”

Vocile personajelor: Cristi Iacob (tatăl lui Lorenz), Șerban Duţă (Lorenz), Ionuț Grama (joacă trei personaje - Bana, Winny, Coccolino), Marius Stănescu (Abbey), Andrei Stanciu (Singi), Laurenţiu Munteanu (Bumbe), Dorina Dumitrescu (Burricone), Raluca Iuraşcu (Hava) şi Vlad Rădescu (Şoferul)

VIDEO. Trailerul filmului animat românesc pentru copii Mercy Street: 

VIDEO. Un episod Bălănel și Miaunel

 

VIDEO. Genericul Racheta Albă

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu