Skip to main content

VIDEO. Copiii creatorilor lui Bălănel şi Miaunel fac primul lungmetraj de animaţie postdecembrist. Premiera, pe net

 
VIDEO. Copiii creatorilor lui Bălănel şi Miaunel fac primul lungmetraj de animaţie postdecembrist. Premiera, pe net

TRADIŢIE. Vă mai aduceţi aminte de Bălănel şi Miaunel, desenele animate româneşti făcute înainte de 1990? Copiii celor care i-au creat continuă tradiţia şi lansează primul lungmetraj de animaţie românesc de după 1989.

Publicitate

Şi producătorul peliculei este legat de serialele cunoscute celor care au copilărit în anii '80. Este Radu Nicolae, cel care a jucat rolul principal în serialul Racheta albă.

Premiera animaţiei româneşti va fi online. Câteva zile, filmul va putea fi văzut gratuit.

Detalii, în continuare:

Mercy Street este titlul primului lungmetraj de animaţie 2D digital Stereoscopic pentru copii, produs în România, după o perioadă indelungată în care, dealtfel, nu s-a mai produs nicio peliculă de acest tip.

Ducu şi Ştefan Buzea sunt cei doi fraţi care au regizat Mercy Street. Părinţii celor doi sunt Zaharia si Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie Bălănel si Miaunel, Peripeţiile lui Ionuţ, Temerarii de la scara 2 sau Roboţel şi Creionel.

Filmul este produs de compania Opal Production, deţinută de Radu Nicolae. În 1984, Radu Nicolae juca, în rolul principal, în serialul pentru copii Racheta albă.

Filmul, gratuit pe online

Mercy Street, primul film animat produs în România după anul 1989, va avea premiera în mediul online între 26-28 octombrie.

Va putea fi văzut gratuit, pe site-ul proanimatie.ro.

Poveste: Copilul care apără Pământul salvând muzica

Despre ce este vorba în Mercy Street?

Ştefan Buzea, regizor Mercy Street:

„Mercy Street este un lungmetraj de animaţie despre prietenie, curaj, sacrificiu şi nu în ultimul rând despre dragoste. Este povestea micuţului Lorenz care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră.

Lorenz trebuie să salveze muzica pentru a salva viaţa de pe pamânt. În această calatorie iniţiatică este insoţit de 3 prieteni muzicieni, fugari, de parintele Abbey care este mentorul său şi de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al răului, are în plan să fure toată muzica şi s-o transforme într-o enormă sursă de energie pe care s-o folosească pentru a dobândi nemurirea”

Vocile personajelor: Cristi Iacob (tatăl lui Lorenz), Şerban Duţă (Lorenz), Ionuţ Grama (joacă trei personaje - Bana, Winny, Coccolino), Marius Stănescu (Abbey), Andrei Stanciu (Singi), Laurenţiu Munteanu (Bumbe), Dorina Dumitrescu (Burricone), Raluca Iuraşcu (Hava) şi Vlad Rădescu (Şoferul)

VIDEO. Trailerul filmului animat românesc pentru copii Mercy Street:

VIDEO. Un episod Bălănel şi Miaunel

VIDEO. Genericul Racheta Albă

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Supa_reincalzita Supa_reincalzita
    https://m.cinemagia.ro/filme/mercy-street-591450/
  • Dacian Soros Dacian Soros
    Suna a nepotism de bine. Ceva fonduri UE sau de pe la vreo primarie, virate via ceva fundatie abonata la astfel de subventii, si s-a rezolvat. Ceausescu, nu fi trist: PCR e tot aici, prin curentul oengist.

Trimite un comentariu

sus