Skip to main content

Comisiile de Cultură, aviz favorabil pentru Claudiei Nicolae la conducerea Agerpres. A fost director general adjunct al agenţiei şi consilier al ministrului de Interne Carmen Dan

 
Claudia Nicolae - Sursa foto: Facebook
Claudia Nicolae - Sursa foto: Facebook

Comisiile de cultură comune au dat, marţi, aviz favorabil candidaturii Claudiei Victoria Nicolae pentru funcţia de director al agenţiei naţionale de presă Agerpres. Propunerea urmează să fie votată în plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, scrie Mediafax.

Publicitate

Ea a fost propus în funcţie de Guvern şi vine să îl înlocuiască pe Alexandru Giboi.

Giboi a anunţat la începutul acestei săptămâni demisia de la conducerea agenţiei de presă, printr-o postare pe Facebook.

„Tocmai am trimis demisia mea din poziţia de director general al AGERPRES către instituţiile respective care ar trebui să fie informate în această situaţie. Nu vreau să aibă cineva senzaţia că mă agăţ de funcţii. Nu îmi place să pară că depind de Liviu Dragnea şi alţii asemenea lui. Am drumul deschis în cariera mea profesională, şi intenţionez să îl urmez, cu capul sus”, a notat şeful Agerpres.

„Pentru cei care vor spune că demisia mea nu are sens, pentru că oricum a fost numită o altă persoană în locul meu, pot doar să îi rog să fie atenţi la ce se va întâmpla în perioada următoare. Lucrurile, din păcate, nu sunt deloc clare în cazul conducerii Agerpres. Din contră, cred că, prin această demisie, aduc puţină claritate asupra situaţiei”, a mai adăugat acesta.

Cine este Claudia Nicolae

Potrivit CV-ului depus la Parlament, este licenţiată în jurnalism, la Universitatea „Hyperion”, facultate pe care a făcut-o în perioada octombrie 1998 - iulie 2008.

A intrat în presă în 2004 ca redactor în secţia politic, la ziarul „Independent”, până în 2006.

Apoi a trecut, timp de un an, între 2006 şi 2007, la A.M. Press, tot pe secţia Politici, redactor şi coordonator de secţie.

În martie 2007 a ajuns la ziarul Gardianul, tot redactor pe politic.

În ianuarie 2010, Claudia Nicolae a luat prima dată contactul cu Agerpres, ca redactor al secţiei Politic.

Un an mai târziu, trecea la România TV, coordonator al secţiei Politic, iar după încă un an, în 2012, s-a mutat la B1 TV, coordonator al secţiei politic, funcţie pe care a ocupat-o timp de patru ani.

În martie 2016 a revenit la Agerpres pe funcţia de redactor-şef adjunct, la Redacţia Video, pentru câteva luni. La scurtă vreme a fost numită director general adjunct al Agerpres.

Din iulie 2018 Claudia Nicolae era consilier al ministrului de interne Carmen Dan.

Anunţul lui Alexandru Giboi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paco Paco
    Claudia e impusa de Anca Alexandrescu, a inceput in presa la ziarul lui nea Horica. Jurnalismul ei, aproape zero - nu s-a remarcat cu nimic. A fost inlocuit un nimeni cu o nimeni, un fost obedient cu o actuala obedienta.

Trimite un comentariu

sus