Skip to main content

FOTO. Cinci animale pe cale de dispariție, într-o serie documentară pe BBC Earth - Dinastii. Primul episod: Cimpanzeul

 
FOTO. Cinci animale pe cale de dispariție, într-o serie documentară pe BBC Earth - Dinastii. Primul episod: Cimpanzeul

Postul de televiziune BBC Earth aduce o serie documentară despre cinci dintre cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planetă.

Publicitate

Documentarul Dinastii cuprinde cinci episoade, care spun povești despre: Cimpanzei, Pinguinul imperial, Câinele sălbatic african, Leul și Tigrul

Primul episod are premiera astăzi, 22 noiembrie, de la ora 23:00. Episodul are în centru viața unui grup de cimpanzei din Senegal și se concentrează, în principal, pe lupta pentru supremația în grup.

Seria urmăreaște viețile animalelor foarte aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supraviețuire și pentru viitorul familiilor din care fac parte, menționează reprezentanții BBC. 

„David, masculul alfa, este urmărit în timp încearcă să își păstreze poziția de lider. El este deja de trei ani masculul alfa al grupului. Grupul este forțat să stea împreună pentru a supraviețui. David este acum înconjurat de rivali care vor coroana lui”, notează sursa citată. 

Producția se vede în reluare vinerea, de la 17:10, și sâmbăta, de la 19:00, pe canalul BBC Earth

Pentru fiecare episod din Dinastii, echipele postului au petrecut câteva sute de zile într-o singură locaţie, unde trăieşte fiecare dintre animalele observate. 

BBC Earth a realizat și o campanie de promovare a documentarului: Statui ale animalelor din serie în zone intens circulate din București. De asemenea, fiecare statuie a avut un ambasador.

„Cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul și tigrul au fost plasate în locații diferite din București (Piața Romană, Piața Revoluției, Piața Universității, Hanul lui Manuc, Piața Charles de Gaulle) și au fost dezvăluite de către vedete precum Ana Morodan, Cristina Bazavan, Dana Rogoz, Cosmin Tudoran și George Buhnici.”

Lista operatorilor care transmit BBC Earth: RCS&RDS; Telekom; NextGen Communications; Orange România; Vodafone Romania; Digital Cable Systems; AKTA Telecom; Ines Group; Tlecablu & Net; Media Sud. 
 

GALERIE FOTO. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu