Skip to main content

Editorialele lui CTP vor fi și audio, pe Republica. Platforma aniversează trei ani de la lansare cu proiecte noi.

 
Editorialele lui CTP vor fi și audio, pe Republica. Platforma aniversează trei ani de la lansare cu proiecte noi.

Platforma Republica.ro, fondată de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru, împlinește trei ani de când a pornit în online. 

Publicitate

Tot astăzi, Republica vine cu două noi proiecte tehnologice. Pe de o parte, e vorba despre editorialele audio.

Textele de pe Republica vor putea fi ascultate, după modelul podcasturilor, prin vocea autorilor.

Fiecare text care are și o variantă audio este marcat distinct pe fotografia principală, de deschidere, cu o iconiță sub forma unui microfon și un buton de play. În interiorul articolelor, vor apărea atât varianta scrisă a textului, cât și playerul de la care poate fi ascultat. 

Primele două editoriale de „ascultat” vin de Cristian Tudor Popescu - „De ziua Republicii – Viezuroaia și Parantezică” -, respectiv, de la Claudiu Pândaru care povestește despre noile inovații: „Trei ani de Republica și o inovație tehnologică. Ascultă editorialele noastre și vorbește direct în browser cu inteligența artificială”. 

Al doilea proiect al jurnaliștilor este Republica AI (proiect în curs de testare). „Suntem pe un tărâm prea puțin bătut al tehnologiei, implementăm Inteligența artificială și comunicarea vocală direct în browser. Nu a mai făcut nimeni așa ceva până acum în media.

Pe scurt, poți vorbi cu pagina de internet, vă va răspunde înapoi sub formă de text, dar și cu voce. Puteți să căutați articole în Republica, să cereți diverse informații despre contributori și continuăm să o învățăm lucruri noi”, explică Claudiu Pândaru.

Reaminim că în vara acestui an platforma Republica a atras o finanțare de la fondul Google Digital News Innovation Fund.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu