Skip to main content

PRESA DE AZI. Florin Busuioc, deschidere în trei ziare. Adevărul şi Clik, titluri "în oglindă"

 
PRESA DE AZI. Florin Busuioc, deschidere în trei ziare. Adevărul şi Clik, titluri "în oglindă"

PRESA DE AZI. Infarctul suferit de Florin Busuioc şi organizarea de la Spitalului Judeţean din Craiova a ţinut prima pagină a trei ziare: Adevărul, Click! şi Libertatea. Două dintre ele au avut titluri aproape identice.

Publicitate

Adevărul a titrat „Florin Busuioc, salvat de un recuziter”.

Este vorba despre recuziterul de la Filarmonica din Craiova care i-a făcut manevre de resuscitare lui Busu, coordonat prin telefon de 112, înainte ca echipajul SMURD să ajungă.

Click: Busu, ţinut în viaţă de un recuziter

Ziarul Click! a ales un titlu asemănător cu cel din ziarul Adevărul. Articolul a continuat în ziar, lângă fata de la pagina trei. Click scrie despre ce a dus la infarctul actorului şi despre problemele de la Spitalul Judeţean din Craiova.

„Clinica de cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară a fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit marţi seară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul”, scrie Click. Astfel, medicii şi-au asumat responsabilitatea pentru operaţie.

Libertatea: Spitalul de urgenţă cu program redus

Libertatea a abordat subiectul prin prisma situaţiei din sistemul de sănătate. În ziarul Libertatea, sunt aduse în discuţie problemele de la spitalul din Craiova, existenţa aparaturii şi lipsa de medici.

„Noi lucrăm pe pacienţi cronici, nu putem lucra pe pacienţi ca Busu din cauză că nu avem echipă completă, îţi trebuie mai mulţi oameni care să facă gardă intervenţională şi noi nu avem încă şi lucrăm numai până la prânz. Facem angiografii şi punem stenturi numai până la prânz, iar asta facem de câteva luni bune” a spus dr. Octavian Istrătoaie, şeful clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova în ziarul Libertatea.

Vezi toate ziarele de azi, AICI

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus