Skip to main content

PRESA DE AZI. Florin Busuioc, deschidere în trei ziare. Adevărul și Clik, titluri "în oglindă"

 
PRESA DE AZI. Florin Busuioc, deschidere în trei ziare. Adevărul și Clik, titluri "în oglindă"

PRESA DE AZI. Infarctul suferit de Florin Busuioc și organizarea de la Spitalului Județean din Craiova a ținut prima pagină a trei ziare: Adevărul, Click! și Libertatea. Două dintre ele au avut titluri aproape identice.

Adevărul a titrat „Florin Busuioc, salvat de un recuziter”.

Publicitate

Este vorba despre recuziterul de la Filarmonica din Craiova care i-a făcut manevre de resuscitare lui Busu, coordonat prin telefon de 112, înainte ca echipajul SMURD să ajungă.

Click: Busu, ținut în viață de un recuziter

Ziarul Click! a ales un titlu asemănător cu cel din ziarul Adevărul. Articolul a continuat în ziar, lângă fata de la pagina trei. Click scrie despre ce a dus la infarctul actorului și despre problemele de la Spitalul Județean din Craiova.

„Clinica de cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici și funcționează ocazional. Mai mult, șeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit marți seară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar și-a închis aparatul”, scrie Click. Astfel, medicii și-au asumat responsabilitatea pentru operație.

Libertatea: Spitalul de urgență cu program redus

Libertatea a abordat subiectul prin prisma situației din sistemul de sănătate. În ziarul Libertatea, sunt aduse în discuție problemele de la spitalul din Craiova, existența aparaturii și lipsa de medici.

„Noi lucrăm pe pacienți cronici, nu putem lucra pe pacienți ca Busu din cauză că nu avem echipă completă, îți trebuie mai mulți oameni care să facă gardă intervențională și noi nu avem încă și lucrăm numai până la prânz. Facem angiografii și punem stenturi numai până la prânz, iar asta facem de câteva luni bune” a spus dr. Octavian Istrătoaie, șeful clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean din Craiova în ziarul Libertatea.

Vezi toate ziarele de azi, AICI

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu