Skip to main content

„Bă, eşti nebun?!". Pro TV vrea bani de la Guvern pentru Las Fierbinţi. Cum explică Pro TV solicitarea

 
las fierbinti
las fierbinti

Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinţi. Postul de televiziune ar urma să folosească banii, dacă îi obţine, pentru ediţia de Crăciun şi pentru sezonul de toamnă al anului viitor.

Publicitate

Valoarea ajutorului cerut Guvernului: peste 1 milion de euro, scrie Profit.ro, care citează dintr-un document cu lista companiilor care au solicitat ajutor de la Guvern.

Postul TV aplică pentru ajutor de la stat şi pentru un alt proiect: Sharks - Rechinii. Suma solicitată: 3,5 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro.

Cum explică Pro TV măsursa:

„Am aplicat pentru o finanţare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018.

Producţiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susţinând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune Las Fierbinţi.

Apreciem că aplicaţia noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern.”

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alţi solicitanţi, precum casele de producţie Frame Film şi Castel Film, pentru diferite proiecte.

Profit.ro a relatat anterior că Guvernul a lansat, toamna aceasta, un program de finanţări pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România.

Producţiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro şi 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producţia de filme realizate în România şi care promovează ţara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film şi producţie de film în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Corul bocitoarelor ,ale antenutei au sarit in sus dar dupa cum se aude si antenuta primesc sponsorizari , nici eu nu sunt de acord cu asa ceva nu cred ca serialul va duce la analfabetizarea populatiei cum propavaduiesc unii mai degraba serialele turcesti care sunt pentru oameni cu mintea redusa deocamdata este cel mai bun serial din Romania este o parodie a ce se intampla in satele romanesti chiar daca ne place sau nu asta este adevarul , si daca se poate si ii acorda de ce nu
  • Cri Cri
    Nesimțire la cote maxime .Asta înseamnă să ceri fonduri pentru analfabetizarea publicului !
  • Ali Ali
    *** sa vrea bani, ca sa emita 4k telefoane le deja filmeaza in 4k si televizoare sunt altfel se vad reclame le în 4k (au încercat cei de la digi 24 de la anu sa facă ceva voi, da' doar pentru abonați) barem asa rămâne ceva post producție
  • Iuli Iuli
    Adica tu ai bani de te stergi la fund cu ei si inca ceri de la stat? Astia sunt ca si cersetorii, cer un leu si traiesc in vile.
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Ce fac proteveii aici e şantaj pe faţă. Următorii 2 ani sunt ani electorali şi pesedeii vor avea de ales între a le da un binemeritat şut în zona coccigiană, cu toate costurile electorale pe care asta le comportă, sau a le arunca şi ăstora o găletuşă cu pomeni electorale în schimbul liniştii.

    Nu ştiu de ce, dar mizez pe varianta B, caz în care propun ca următoarele sezoane din serialul ăla tâmp să se filmeze pe malul lacului Belina.
  • gioni gioni
    aoleu, boncea revine. incompetentii tristi, sunati-va repede fostul stapin, va avea nevoie de voi. MPAA e cu noi, sper sa nu vina cu catuse pentru amaritii care iau filme de pe internet.

    noroc ca vine criza si nu se vor da bani decit cui trebuie.
  • Mihai Mihai
    1.Pro TV scutit de datorii ( nu conteaza in ce vremuri, ce guverne...tot furt se numeste)
    2. Pro TV castiga zdravan din publicitate (corect, meritul lor ca-si vand marfa)
    3. Pro TV impune cablstilor taxa pe abonat ( incorect atat timp cat eu ca abonat sunt obligat sa o platesc fara a avea posibilitatea de a renunta la ei. Corect ar fi fost o taxa ca in cazul HBO, FilmNow...).
    4. Pro TV vrea bani de la stat...da! Faceti niste filme de arta si sunt impacat sa va dau ceva din banii mei! Pentru ce produceti in acest moment nici macar taxa aia "bagata pe gat" de cablist nu vreau sa o platesc! Dar o luati cu japca!
  • Razvan Putină Razvan Putină
    Care imi foloseste numele? Las Fierbinti cel mai bun serial din toata Romania. Fructul Pornit o mare porcarie.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    "Ba, esti prost!?" Acum vor si bani? Nu le-a ajuns ca in anii trecuti au fost iertati de taxe? Nesimtiti naibi!
  • Allex Allex
    Mai bine ar construi o hală de producție de Doamna Ajută, daca tot obtin bani de la stat.
  • bing bing
    nu i-ar fi rusine pro tv-ului fi-mi-ar scarba
    auzi sa ceara milioane de euro din banii bugetului Romaniei sa investeasca in serialul pentru oameni fara educatie "Las' Fierbinti"
    vor bani ca sa faca *** gras
  • Iepurasu' Iepurasu'
    Cred că este dreptul lor să concureze, dar cred că mai potrivite ar fi niște producții noi, nu continuarea „Las Fierbinți”.
  • Adi Adi
    mi-e scarba.
  • protopopescu protopopescu
    O alta prostie tipic romaneasca. In loc sa se inspire din ce au facut toate celelate tari in materie de tax incentive pentru industria cinematografica, guvernantii nostrii fac asa cum stiu ei, adica prost. Acest tax incentive este conceput pentru a atrage producatorii straini sa aduca productii si sa le filmeze aici. NU PENTRU PRODUCATORII LOCALI. Culmea prostiei - documentele se trimit in limba romana, dar din comisie fac parte si 2 americani - oare traduce dna prim ministru toate dosarele depuse in engleza?
  • marian marian
    Razvane nici eu nu sunt de acord cu asa ceva , dar daca se poate de ce nu sa ceara si antenuta , a era sa uit pe voi va sponsorizeaza , dar la voi nu se promoveaza *** si manelisti precum si circ ieftin maine poimaine apare copia nereusita a RAT unde se promoveaza circul si prostia cred ca te reprezinta serialul si tie rusine

Trimite un comentariu

sus