Skip to main content

„Bă, ești nebun?!". Pro TV vrea bani de la Guvern pentru Las Fierbinți. Cum explică Pro TV solicitarea

 
„Bă, ești nebun?!". Pro TV vrea bani de la Guvern pentru Las Fierbinți. Cum explică Pro TV solicitarea

Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți. Postul de televiziune ar urma să folosească banii, dacă îi obține, pentru ediția de Crăciun și pentru sezonul de toamnă al anului viitor.

Publicitate

Valoarea ajutorului cerut Guvernului: peste 1 milion de euro, scrie Profit.ro, care citează dintr-un document cu lista companiilor care au solicitat ajutor de la Guvern.

Postul TV aplică pentru ajutor de la stat și pentru un alt proiect: Sharks - Rechinii. Suma solicitată: 3,5 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro.

Cum explică Pro TV măsursa:

„Am aplicat pentru o finanțare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018.

Producțiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susținând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune Las Fierbinți.

Apreciem că aplicația noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern.”

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte.

Profit.ro a relatat anterior că Guvernul a lansat, toamna aceasta, un program de finanțări pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România. 

Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Iauzi ,doamne fereste! Vor bani de la guvern pentru a promova prostia! Ne-am saturat de promovarea prostiei la tv , las fierbinti prezinta o viata infecta de taran betiv care nu are scoala ***
  • 1 milion euro pentru aceasta culme inegalabila a prostului gust moldo-valah? Specific romanesc...:(((
  • "Postul TV aplică pentru ajutor de la stat și pentru un alt proiect: Sharks - Rechinii. Suma solicitată: 3,5 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro."
    Proiectul acesta ce mai e ? Tot un serial ? Gen "Triplusec" ?
  • Mai bine nu. Deși se dau mulți bani aiurea la concursurile astea, mai bine se păstrează pentru industria cinematografica. Televiziunea este cu totul altceva. Nu mai zic ca televiziunile favorizate politic vor începe sa profite.

Trimite un comentariu