Skip to main content

„Dați-ne sursa!” Rise amenințată cu o amendă de până la 20 de milioane de euro. Ce instituție le-a trimis notificarea

 
„Dați-ne sursa!” Rise amenințată cu o amendă de până la 20 de milioane de euro. Ce instituție le-a trimis notificarea
Sursa foto: Rise Project

Jurnaliștii de la Rise Project s-au trezit astăzi cu o notificare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) prin care li se cere, printre altele, să-și divulge sursele după dezvăluirile „#TeleormanLeaks”. Anunțul a fost făcut chiar de către jurnaliști pe contul de Facebook al organizației.  

Publicitate

În aceeași notificare, invocând legislația protecției datelor cu caracter personal, ANSPCP le cere jurnaliștilor să justifice „scopul și temeiul legal al publicării” respectivelor informații și dacă dețin „și alte informații/documente conținând datele personale ale unor persoane vizate”. 

Cum răspund jurnaliștii Rise: 

„RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public. Continuăm.” 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cei doi postaci pesedistii/*** sunt ca de obicei la datorie gata să își apere stăpânii *** cu toate tastele si conturile multiple din dotare.
  • Cum cine? serviciile secrete care au un punct de lucru in curtea unui cetatean din teleorman. Si cetateanul respectiv are trese pe umar.
  • Cand esti finantat cacalau... 20 mil euro nu este mult! Cred ca este normal sa primeasca aceasta amenda. Nu poti face valize doar ca nu iti place mutra unora...
    Nici mie nu imi place Dragnea, la fel nici pe Iohannis nu il suport, de pfapt toti pulifricii astia cocotati in functii publice nu imi plac. Dar asta nu ma face sa le pregatesc cate o valiza... Se vede ca securitatea de la noi a ajuns mai rea ca in anii 70-80. Macar atunci se stia pe cati ii ducem in spate cu salarii si viata de lux.

Trimite un comentariu