Skip to main content

TVR se pregătește de HD pentru TVR 1 și TVR 2

 
TVR se pregătește de HD pentru TVR 1 și TVR 2
Foto | Paginademedia.ro

Decizie a conducerii TVR: două canale ale Televiziunii publice vor emite HD.

Publicitate

TVR 1 și TVR 2 se pregătesc de emisia la calitate high definition. Din informațiile Paginademedia.ro, decizia de trecere la HD s-a luat în ședința Consiliului de Administrație, care a avut loc ieri.  

De asemenea, Televiziunea Publică va depune în perioada următoare o solicitare în aceast sens către Consiliul Național al Audiovizualului. 

De menționat că la începutul acestui an Doina Gradea, șefa TVR, a anunțat la o întâlnire cu membrii CNA trecerea la emisia HD. La vremea respectivă, PDG-ul TVR vorbea despre trecerea tuturor canalelor din portofoliu (mai multe detalii, AICI). 

Tot din infomațiile Paginademedia.ro, TVR are în vedere un rebranding al canalelor. Aceștia se pregătesc un studiu de piața privind modul în care sunt percepute canalele și programele postului. 

Postul public are de mai mulți ani în portofoliu TVR HD, care a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro. Postul transmite conținut distinct față de TVR 1 sau TVR 2, plus competiții sportive. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • De fapt televiziunea publica a mai inchis un canal (canal care avea din cand in cand si emisiuni culturale), dupa ce inchisese cu ceva timp in urma TVR Cultural. Sa traiasca televiziunea romana si la mai multe canale inchise.
  • TVR1 si TVR2 vor trece sigur la HD. Actualul TVR HD va fi rebranduit sau închis, ramane de vazut. Un alt semn de intrebare va fi TVR3 care pentru a trece la HD probabil va trebui sa renunte la preluarile posturilor regionale. Asteptam cu interes sa vedem ce decizie se va lua.
  • si cu tvr hd ce se intampla? si de ce e nevoie de rebranding? a mai fost unul de cateva sute de mii de euro in urma caruia R -ul din TVR a fost desenat ca o panglica... presupun ca acum o sa transforme panglica intr-un R mai mare... alte sute de mii de euro...
  • Nu este adevarata aceasta informatie !
    Nu sunt înca informatiile oficiale !! Si TVR HD nu se va închide !!
  • Este bine venita ideia treceri canalelor tv publice în format HD. Rebrandingul canalelor tv, ar trebui sa includă și culorile drapelul național, asa cum era odată, dar așezarea în sigla trebuie altfel, mai ales ca suntem în an centenar.
  • @jk, daca nu sunt doar vorbe in vand in ceea ce priveste cele doua posturi, atunci poate ca TVR HD sa fie schimbat complet (nu doar partial asa cum este acum) intr-unul de sport "TVR Sport HD".
  • pai draga geo vrei sa iti dea las ferbinti sau te pui cu proastele? E televiziune nationala nu balci mascat.
  • Degeaba vor avea TVR 1 HD daca nu vor umbla si la continut...pentru ca nu mi se pare normal ca seara - in prime-time cu alte cuvinte - sa difuzezi dezbateri ori filme documentare...si sa nu intri in top 10 pe nici una dintre cele trei categorii de public.

Trimite un comentariu