Skip to main content

Zeci de jurnaliști s-au solidarizat cu Rise Project: Intimidarea jurnaliștilor reprezintă un grav derapaj

 
Zeci de jurnaliști s-au solidarizat cu Rise Project: Intimidarea jurnaliștilor reprezintă un grav derapaj
Sursa foto: Rise Project

Mai multe nume din presa din România semnează o scrisoare de protest în care sunt acuzate presiuni asupra redacției Rise Project sub pretextul regulamentului european privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR). 

„O solicitare aberantă ținând cont de dreptul jurnaliștilor de a nu-și divulga sursele, drept recunoscut de legislația internațională și de jurisprudența europeană”, spune mesajul protestului inițiat de revista Newsweek România. 

Publicitate

„Interpretarea abuzivă a prevederilor privind protecția datelor personale în scopul intimidării presei independente reprezintă un grav derapaj de la normele democratice, precum și o încălcare flagrantă a drepturilor prevăzute în Constituția României, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și Carta Universală a Drepturilor Omului”, mai arată mesajul Newsweek.

„Cerem tuturor organizațiilor internaționale să ia act de atacurile tot mai agresive ale politicienilor români la adresa jurnaliștilor și să întreprindă toate demersurile necesare pentru a împiedica deteriorarea situației înainte de a fi prea târziu.”

Alături de jurnaliștii de la Newsweek semnează nume de la TVR, Hotnews, Vice România, Adevărul, Ziare.com, Revista 22, PressOne, Europa FM, dar și din presa locală. În plus și organizația Centrul pentru Jurnalism Independent apare printre semnatari. 

Nume noi se alătură însă demersului de la o oră la alta. oricine o poate face, trecându-și numele la comentarii, AICI

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Acei jurnalisti controlati de baietii cu ochi albastri? Sa fim seriosi, baietii astia au incercat un smen care nu le-a iesit pentru ca Dragnea a stiut cum sa ii lucreze. Imi pare rau ca voi nu vedeti adevarul, va credeam obiectivi.
  • poate din respect pentru cei care ajung sa va citeasca articolele, spuneti si care-s "derapajele" pe care le invocati, cu referinte la eventuale legi. asa se face jurnalismul si nici nu sunt in domeniu.

    Vad un articol in care se tipa si mi se cere sa va sustin ca asa e bine, dar nu mi se explica nimic.
    asa ca nu sustin nicio initiativa.

Trimite un comentariu