Skip to main content

ZF împlineşte 20 de ani. Adrian Sârbu, mesaj la aniversare: „Cinstit vorbind, mi-am dorit Ziarul Financiar şi mi-l doresc pentru totdeauna”

 
Sursa foto: ZF
Sursa foto: ZF

Ziarul Financiar împlineşte astăzi 20 de ani, iar fondatorul şi deţinătorul ZF, Adrian Sârbu, a vorbit într-un text pe site-ul Ziarul Financiar despre cum s-a născut ziarul, cum a rezistat şi cum vor arăta următorii 20 de ani.

Publicitate

Va vinde Adrian Sârbu Ziarul Financiar? Nu.

Nu am avut niciodată planul ăsta, de a vinde, tot felul de cetăţeni au dat târcoale pe aici şi când am avut dificultăţi, dar realitatea pe care unii o înţeleg sau nu este că produsul nu poate exista decât în configuraţia asta. Deocamdată nu are sens un exit şi nu mă interesează asta şi practic şi cuvântul exit este puţin nepotrivit aici. Exitul în general este pentru băieţii pleşcari sau investitorii pleşcari sau de chilipir, să spunem aşa, sau investitori care sunt parte a unui proces şi nu neapărat sunt creatorii acelui proces.”

Cum a venit ideea de Ziar Financiar?

Adrian Sârbu: „Produse de succes de genul acesta în lume sunt două: Financial Times şi Wall Street Journal. În Europa Centrală şi de Est nu mai există un produs cu acest tip de autoritate, or mie mi s-a părut că un astfel de produs media, care la început a fost ziar, consacra trecerea României de la comunism la capitalism. Aşa a fost gândit şi comunicat ZF. În anii ‘90 erau o mie de ziare şi de publicaţii, dar nu era niciunul ca acesta. Şi nu a fost multă vreme, până în ‘98, când l-am lansat noi.”

Ce realizări a avut ZF? „Ziarul Financiar a generat un segment nou în mass-media românească. Aveam de toate, aveam şi tabloide, şi politice, şi caricaturi, şi porno, dar noi practic am construit de la zero un segment nou de media în România, media de business”

Cum o să arate ZF în 20 de ani? „Cât va exista o Românie care are o viaţă şi în business, va exista şi acest produs. Dar vor creşte mai mult brandurile jurnaliştilor care scriu împingând la rândul lor brandul ziarului.”

Ziarul financiar, ediţie aniversară

Astăzi, Ziarul Financiar a apărut cu un supliment, de 40 de pagini, care conţine evenimente importante şi câteva dintre primele pagini ale ZF din fiecare an de existenţă.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • User22 User22
    Cred ca il cumpara politicienii să daca afaceri bune din el

Trimite un comentariu

sus