Skip to main content

10 ANI. Petreanu, în 2012: "Un timp vreau să stau departe de TV". Şi încă stă

 
10 ANI. Petreanu, în 2012: "Un timp vreau să stau departe de TV". Şi încă stă

10 ani de Paginademedia. "Un timp vreau să stau departe de televiziune", spunea Vlad Petreanu într-un interviu acordat Paginademedia.ro, în 2012.

Publicitate

În urmă cu şase ani, Vlad Petreanu pleca de la B1 TV pentru a trece în radio: la matinalul Europa FM, într-o primă fază alături de Monica Anghel.

Paginademedia.ro a consemnat momentul.

Un material din ciclul 10 ani de Paginademedia, 10 ani în zece săptămâni.

Ce spunea atunci Vlad Petreanu, după ani buni în televiziune (înainte de B1 TV, lucrase la Antena 3, la Antena 1 şi la Tele 7 abc):

"Televiziunea este un business cu particularităţi urâte în România", spunea Petreanu în 2012.

Vlad Petreanu, în septembrie 2012:

Vlad Petreanu: “Nu am proiecte pe TV în acest moment. Un timp vreau să stau departe de televiziune. În zona în care ştiu eu să fac televiziune, respectiv ştiri şi publicistică, lucrurile par a se fi tensionat destul de mult în acest an, iar stilul de jurnalism obiectiv, echilibrat, de care eu sunt mai apropiat, pare să fie în defensivă în ultima perioadă.

Incluzi aici şi B1?
Da, fireşte. Să nu fiu înţeles greşit, nu am acuzaţii de făcut. Dimpotrivă. Ar trebui să îi spun mulţumesc lui Sorin Oancea.

Televiziunea este un business cu particularităţi destul de urâte în România. Modul în care îţi care îţi asiguri audienţa în televiziune presupune, mai nou, o atitudine partizană, indiferent de care parte te afli. Eu nu spun că este rău, doar că aşa face acum. Eu cred însă într-un ziarist echilibrat faţă de toate forţele politice.

Eu cred că jurnalistul trebuie să fie în slujba publicului, nu a unor interese, oricare ar fie ele.”

Materialul din 2012, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Trebuia sa stea departe si de functia de redactor sef Jurnalul National.si apropos de partizanat si deontologie,toti aia pe care i a adus dupa el sunt si acum sefuleti in intact si se vede unde a ajuns.si postul si domeniul.sa fim sanatosi!

Trimite un comentariu

sus