Skip to main content

Filmul „Actorul şi sălbaticii”, la CinemaTePeCa lui Cristian Tudor Popescu, la Digi24

 
Filmul „Actorul şi sălbaticii”, la CinemaTePeCa lui Cristian Tudor Popescu, la Digi24

CinemaTePeCa, emisiunea jurnalistului Cristian Tudor Popescu de la Digi24, aduce filmul românesc „Actorul şi sălbaticii”, conceput ca un pamflet politic a cărui acţiune se desfăşoară în perioada interbelică, în contextul ascensiunii Mişcării Legionare.

Publicitate

Producţia va fi la Digi24, sâmbătă, de la ora 21.00.

Cu trimitere la personalitatea marelui actor român Constantin Tănase, intriga filmului îl are în prim plan pe Costică Caratase (Toma Caragiu), directorul teatrului de revistă "Vox" care pregăteşte o satiră usturătoare la adresa naziştilor şi a Gărzii de Fier, influente în România anilor ‘40. Refuzul lui Caratase şi al textierului său, evreul Ionel Fridman (Mircea Albulescu), de a renunţa la parodierea acestui subiect atrage după sine represaliile cele mai neaşteptate.

Producţia filmului, realizată de Studioul Cinematografic Bucureşti, a fost precedată de un mare scandal de culise. Astfel, Sergiu Nicolaescu ar fi intenţionat să utilizeze povestea lui Constantin Tănase într-unul dintre filmele sale poliţiste, „Comisarul şi Tănase“. În cele din urmă, Titus Popovici l-a transformat pe Constantin Tănase în Costică Caratase, în interpretarea lui Toma Caragiu, iar regia i-a fost încredinţată lui Manole Marcus, care se afla la al cincilea lungmetraj realizat după un scenariu de Titus Popovici.

Din distribuţia filmului, lansat pe 20 ianuarie 1975, au făcut parte Toma Caragiu (Costică Caratase), Margareta Pogonat (Elvira Caratase), Mircea Albulescu (Ionel Fridman), Ion Besoiu (Guţă Popescu), Marin Moraru (Vasile) şi Gheorghe Şimonca (Carol al II-lea).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Baldi Baldi
    buna ziua, legat de filmele romanesti, nu a fost nicio stire pe acest site sau comentariu legat de scoaterea peste noapte, fara vreo notificare/instiintare/orice din partea Telekom a canalului romanesc de filme Cinemaraton!!! pe site ul lor curg plangerile si injuraturile legate de acest subiect, dar nici ca le pasa; era un canal extrem de util, mai ales pentru cei mai tineri care nu au habar prea mult despre filmele romanesti mai vechi.....

Trimite un comentariu

sus