Skip to main content

Doina Gradea, în faţa membrilor din Comisia de Cultura: „Este de datoria noastră să nu avem implicaţii legale, să ştim exact cine a furnizat aceste informaţii”

 
Doina Gradea - Foto: HotNews
Doina Gradea - Foto: HotNews

Doina Gradea, Preşedinte-Director General al TVR, a declarat la finalul audierii de marţi din Comisia pentru cultură din Cameră că este de datoria instituţiei să dea în judecată publicaţiile care nu au dezvăluit sursele în cazul difuzării sumelor cheltuite de televiziunea publică pentru ediţia de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur, scrie agenţia News.ro.

Publicitate

Televiziunea Română a anunţat săptămâna trecută, într-o notificare privind difuzarea informaţiilor cu caracter confidenţial din contractele comerciale încheiate de SRTv, că va face o anchetă administrativă complexă şi că va cere celor care au publicat sumele cheltuite pentru festivalul Cerbul de Aur 2018 să îşi dezvăluie sursele. Reacţia vine după ce ziarul LIbertatea a dezvluit salariile şi veniturile mai multor colaboratori ai posturilor, de la Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunii Romania 9, şi invitaţii săi permanenţi, la invitaţii care au cântat la Cerbul de Aur (pe larg AICI).

Este de datoria noastră să nu avem implicaţii legale, să ştim exact cine a furnizat aceste informaţii - sunt sigură că nu sunt din interiorul TVR, că nu ar fi putut să facă nimeni. În plus, nu sunt reale sumele. Este normal ca în momentul în care îţi cer daune financiare să dai în judecată, la rândul tău, dacă nu sunt publicate sursele”, a declarat Gradea la finalul audierii.

În faţa deputaţilor din Comisia pentru cultură ea a mai declarat: „Eu înţeleg declaraţiile politice, pentru că au rolul lor, pot să răspund în faţa autorităţilor despre felul în care am acţionat. Sunt foarte mândră. Sunt foarte mândră că sunt în TVR”.

Legat de anexa cu cheltuielile de la festivalul Cerbul de Aur, Ştirbu a întrebat: „Cei doi prezentatori au primit 70.000 de euro pentru câteva zile. Tot din SEAP s-a întâmplat şi asta? E adevărată suma? Dacă doi oameni au luat 70.000 de euro de la televiziunea publică, ar trebui să ne angajăm la TVR. E în dezavantajul instituţiei dacă rămâne această informaţie aşa în spaţiul public. TVR-ul o ţine de 12 ani asa. Va veni raportul de activitate, primăvara viitoare...”

Gradea a mai spus că „în contractul colectiv de muncă, în niciun caz nu suntem la salariul minim pe economie. Salariul cel mai mic dn TVR este de peste 2.000 de lei net”.

Întrebată despre autenticitatea listei apărută în presă cu sumele cheltuite pentru Cerbul de Aur, ea a spus: „Noi ţinem contabilitatea în lei. Nu este o situaţie făcută de noi, oficială. Pe străini, da, îi plătim în valută. Anumite lucruri nu pot fi puse pe SEAP/ SICAP. respectând legea şi regulamentele am făcut toate lucrurile legal. Şi când am stabilit cine va veni să cânte. Noi nu ne pricepem. Bugetul a fost aprobat de Ministerul de Finanţe. Nu ştiu exact care au fost plăţile făcute pentru aceşti doi prezentatori, dar pot să vă spun că a fost agreat cu MCIN ce plăţi facem. A fost un buget de la TVR din surse proprii, adică din publicitate. În afară de milionul de euro de la minister, restul de bani au provenit din publicitate, sponsorizări şi vânzare de bilete”.

PDG a susţinut că „în termeni de management de televiziune, deciziile au fost luate tot timpul respectând prevederile legale. În plus, trebuie să ţinem cont de piaţa din acest moment”.

Alexandru Dumitrescu, consilier departament de management, şi Alexandru Sasu, coordonator cu atribuţii de producător general, au însoţit-o pe Doina Gradea la audierea din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Sasu, care a fost preşedinte al TVR în perioada 2007-2010, a spus: „Nu am avut niciun amestec, dar ce s-a întâmplat va avea un prejudiciu asupra TVR. Toate sunt confidenţiale, iar oamenii aceia nu vor mai lucra cu televiziunea care face public sumele pe care le-au luat. Dacă se află că au lucrat cu TVR pentru mai puţin bani, îşi strică preţul pe piaţă. Şi, de aceea, cred ca nu e din interior, ci de afară”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • prapastiosu prapastiosu
  Doina Gradu stie ea cum se sifoneaza informatiile si ce avantaje poti sa obtii (vezi dosarul lui Sarbu, fostul ei sef) cand de la o simpla asistenta/secretara a ajuns sefa TVR! Se pare ca a stiut cum sa negocieze, doar a invatat de la Shogun. Acum taie si spanzura in TVR, societate publica, unde contractele de achizitii ar trebui sa fie transparente, si raspunde la ordin pe cine sa angajeze si pe cine nu. Se invarte roata si o s-o vedem peste ceva vreme daca mai sifoneaza si ea ceva sau nu! Nu-i asa, Doinito?
 • DODO DODO
  alo ! vrem sa stim pe ce se duc banii nostri Cum sint rasplatiti cozile de topor ale lui dragnea Daca vreti secret atunci lucrati la privat
 • Hexus Hexus
  Creatura imunda, arunci cu banii la lăutari in timp ce salariații TVR muncesc 12 ore in frig pe salarii de 2000 de lei nevindecate de 11 ani. Crezi că Dragnea e veșnic? Că tine au crezut și alții înainte...
 • Livia Pila Livia Pila
  Femeia asta minte și cind respira.

Trimite un comentariu

sus