Skip to main content

Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu și-au făcut site

 
Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu și-au făcut site

 Ziariștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu și-au lansat, în weekend, un site: ziaristii.com.

Publicitate

Despre ce este vorba?

Explică Grigore Cartianu în deschiderea site-ului ziaristii.com:

"Suntem doi gazetari hotărâți să ne apărăm țara până la capăt, cu arma noastră cea mai eficientă: cuvântul. Pornim la drum în tandem, Grigore Cartianu – Laurențiu Ciocăzanu, dar mulți alți colegi ni se vor alătura pe parcurs.

Nu este prima noastră experiență de presă. De peste un sfert de veac tot facem ziare, reviste, site-uri și emisiuni TV, ba chiar și cărți – toate de succes, semn că n-am pierdut vremea degeaba. Încrederea publicului ne-a însoțit peste tot. (...)

Ce fel de presă vom face? Aceeași presă serioasă, fâșneață, atractivă, ambițioasă, necruțătoare, cum ne-am obișnuit în acești ani. Vom face presă liberă, sensibilă la necazurile și emoțiile oamenilor, dar insensibilă la smiorcăielile șacalilor care se dau căprioare.

Valorile noastre sunt: onestitatea, buna-credință, europenismul, atlantismul, non-populismul, promovarea competenţei, combaterea imposturii, prietenia cu limba română, respectul față de înaintași și grija față de urmași.

Vom milita pentru o Românie europeană, complet integrată în structurile continentale, și pentru consolidarea rolului nostru în NATO. Vom fi necruțători cu cei care, pe față sau mai pe ascuns, vor încerca să ne îndepărteze de civilizația occidentală.

Vom combate corupția și vom susține statul de drept, legea, justiția. Între agresor și victimă, nu ne vom situa niciodată la mijloc.
Suntem oameni de dreapta și milităm pentru statul minimal, fără “cocoașe” clientelar-bugetare. Ne transformăm în apărători ai economiei private ori de câte ori statul devine abuziv."

Cine sunt cei doi fondatori?

Grigore Cartianu (49 de ani)

Născut la Brădiceni, com. Peștișani, Gorj. În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul, apoi ombudsman la Adevărul Holding (2013-2016) și senior editor la România liberă (2016-2017).

A făcut parte din echipa fondatoare la două ziare: Evenimentul zilei (1992) și ProSport (1997).

Laurențiu Ciocăzanu (51 de ani)

Originar din Trocani, Gorj. A fost redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-șef la Adevărul (2006-2008) și director editorial al publicațiilor Adevărul Holding (2008-2010).

În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul Miracolul din noiembrie, alături de Grigore Cartianu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mie imi plac baietii care scriu jos / ..ie PSD, joc cu Dragnea, jos cu Dăncilă, o critică pe Firea și pe Primăria Capitalei...dar nu au nicio problemă să participe - pe bani publici - la tot felul de acțiuni - a se citi școală de vară la mare - organizate de instituții subordate Primăriei Municipiului București. Păi cum vine asta, domnilor, pe de o parte criticați risipirea banului public și pe de altă parte profitați de acest ban...
  • CU CAT MAI MULTA INFORMATIE ,CU ATAT MAI BINE !ASTA E ROLUL PRESEI ,DE A NE OFERI VARIANTE DE GANDIRI ,OPINII, DAR FARA O MINIMA EDUCATIE ,FARA ,DISCERNAMANT IN PROCESAREA FIECAREI INFORMATII NU PUTEM MERGE MAI DEPARTE CA SOCIETATE....
  • Ce m-am amuzat... Astia sunt "jurnalisti"? Eu as zice tonomate gurnaliste. Sigur vor avea o "opinie libera si ne partinitoare". :))))))
  • buahahahahahahahaha ! best joke of the decade. ecrivain si ciocazanu in....ZIARISTII ! hahahahahahahahaha !
  • Grégoire Écrivain si-a facut un site. Iar poate va publica articole suspecte de a fi fost scrise contra cost pentru a putea posibil face propaganda...

Trimite un comentariu