Skip to main content

Primăria Capitalei a plătit integral Gala APTR. Cu cât? Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de …Primărie. Cristache, premiat și el

 
Primăria Capitalei a plătit integral Gala APTR. Cu cât? Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de …Primărie. Cristache, premiat și el
Adrian Ursu. Foto: Florin Ghioca

O gală în care sunt premiați Carmen Avram, Adelin Petrișor, Câștigă România cu Virgil Ianțu și Las Fierbinți. Dar și Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu, Radu Tudor și Ionuț Cristache. Premii de 1.500 de lei pentru fiecare, toate suportate de Primăria Capitalei (ARCUB le va vira, direct, banii).

Publicitate

O gală sponsorizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, la care câștigă, printre alții, și o emisiune la care sponsor este tot …Primăria.

O gală în care sunt premiate producții ca În premieră sau Las Fierbinți, dar și Realitatea româneacă (a lui Octavian Hoandră) și România 9, cu Ionuț Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală, scrie Libertatea).

O gală pentru care emisiunea România, te iubesc a refuzat premiul.

Despre ce este vorba?

A fost Gala Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România. Vă spunem totul despre evenimentul de la Teatrul Național din București:

 • toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianții, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul și onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate.
 • 1.500 de lei va primi fiecare dintre câștigătorii galei. Printre aceștia: Ionuț Cristache, Adelin Petrișor, Adrian Ursu și Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR, cu o condamnare in prima intanta de aproape cinci ani in dosarul Nicusor Constantinescu). Sumele vor fi virate direct către câștigători de către sponsor - Arcub
 • O emisiune sponsorizată de Primăria Capitalei a fost premiată la Gala sponsorizată de Primăria Capitalei: programul 365 de eroi ai României, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Organizatorii spun că nu este nicio legătură între premiu și sponsorizare.
 • ARCUB este sponsor tradițional al Galei APTR, spune Lucia Hossu-Longin
 • Ionuț Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenență la Cristache”, justifică organizatorul. Un premiu care a trezit reacții în sală.
 • Emisiunea România, te iubesc, de pe Pro TV, a fost anunțată, înaintea Galei, că a câștigat unul dintre premii. L-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru Las Fierbinți, ridicat de regizorul serialului, Dragoș Buliga (de la compania Frame Film.
 • A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulți ani de la premiile APTR).
 • România TV nu a avut nicio nominalizare. Nici măcar nu a fost luată în calcul. “Pentru că e un post cu probleme grave” (Lucia Hossu-Longin). Antena 3 a luat câteva premii.

Pe rând, fiecare punct:

Primăria Capitalei, sponsor oficial al Galei APTR

Toate costurile APTR au fost susținute de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Mai exact:

- închirierea sălii de spectacole de la TNB (în jur de 2.500 de lei)
- cele 15 premii, fiecare în valoare de 1.500 de lei. Total: 22.500 de lei
- artistul plastic care a realizat trofeele
- onorariul prezentatoarei Monica Davidescu.

“Banii nu au fost încă plătiți”, spune Lucia Hossu-Longin. Premiile vor fi virate direct către câștigători de către ARCUB.

“ARCUB e sponsor tradițional al Galei, indiferent de primarii care au fost”, spune Lucia Hosu-Longin. Este însă prima gală la care Primăria suportă toate costurile (la ediția trecută erau și sponsori din zona comercială).

Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de Primărie

La Gala susținută de Primăria Capitalei a câștigat și o emisiunea sponsorizată de …Primăria Capitalei. Realizator: Adrian Ursu.

Realizatorul de la Antena 3 a luat premiu pentru emisiunea „365 de eroi ai României'. Un program realizat în cadrul proiectului „București Centenar' al Primăriei Bucureștiului.

Ce legătură este între premiul lui Ursu și faptul că sponsorul Galei a fost Primăria Capitalei?

“Nicio legătură”, răspunde Lucia Hossu-Longin. “Dintre programele de centenar, juriul a considerat că este unul dintre cele mai reușite”, a explicat directorul Galei APTR.

Câștigătorii. Câteva nume: Adelin Petrișor, Cosmin Prelipceanu, Ionuț Cristache, Cristi Zgabercea

Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România – APTR, a acordat 15 premii. Cele mai multe, pentru programe din TVR (nouă premii). Anul acesta au intrat printre premianți și nume de la Antena 3 (patru), Digi 24 (una) și Pro TV (una).

De ce?

A fost prima data când s-au făcut nominalizări, și nu înscrieri, ca la edițiile trecute. Astfel, printre premienți și-au făcut loc și Cosmin Prelipceanu (Digi 24) și Pro TV (cu Las Fierbinți).

Lucia Hossu-Longin, directorul Galei APTR, explică pentru Paginademedia.ro:

“Președintele APTR, Dan Necșulea, a selectat 50 de producții, din care juriul a selectat cele 15 premii. De pe mai multe posturi. De pe România TV nu a fost nicio selecție. Este un post cu probleme grave”.

De la postul concurent - Antena 3 - au fost anul acesta patru premii. Iar Digi 24 a luat un premiu.

Premiul luat de Ionuț Cristache pentru România 9 a stârnit reacții în sală.

Lucia Hossu-Longin:

“Noi premiem programul, nu contractul. Oricum, noi stabilisem deja premiul când au apărut în presă acele date. Este o emisiune cu un aer mai hotărât, mai tineresc.

Nu se vede la emisiunea lui vreo apartenență.”

România, te iubesc a refuzat premiul

Pro TV – care de ani buni nu mai participa la concurs, pentru că nu-l mai considera relevant - a și refuzat un premiu. Acum nu a mai fost cu înscrieri, așa că a ajuns pe listă, după nominalizări.

“Înaintea Galei”, povestește Lucia Hossu-Longin, “echipa România, te iubesc a fost anunțată că va primi un premiu”. “Era și diploma pregătită”, continuă directoarea Galei. “Apoi ne-au spus că se retrag”, a spus Longin.

Juriul:

 • academicianul Nicolae Breban, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, director de imagine, scriitorul Mihai Ispirescu, regizorul Dan Necşulea (președinte APTR) şi regizorul Dan Piţa.

Premiile, via Libertatea:

 • Dite Dinesz a primit premiu pentru „Izolați în România' (TVR Timișoara)
 • Adelin Petrișor (TVR1) pentru reportajele realizate din teatrele de operații
 • Virgil Ianțu și Diana Pascal (TVR 2) pentru emisiunea-concurs „Câștigă România'
 • Alina Grigore (TVR Internațional) pentru „Olimpiada eroilor'
 • Adrian Cioroianu (TVR2 și TVR Internațional) pentru „100 de povești despre Marea Unire'.
 • Ionuț Cristache – „România 9'
 • Cristian Zgabercea și generalul Gelaledin Nezir au primit premii pentru transmisia „Funeraliilor Regelui Mihai I al României' la TVR, primul în calitate de producător, al doilea drept coordonator al ceremoniei.
 • Carmen Avram – În premieră (Antena 3)
 • Radu Tudor – Punctul de întâlnire
 • Alessandra Stoicescu – 100 de minute
 • Adrian Ursu - „365 de eroi ai României', un program realizat în cadrul proiectului „București Centenar' al Primăriei Bucureștiului
 • Digi 24 - pentru „O suferință care încă arde', transmisiunea specială de la Clubul Colectiv, premiul fiind acordat lui Cosmin Prelipceanu
 • Octavian Hoandră – Realitatea Românească (Realitatea TV)
 • Las Fierbinți (Pro TV) – premiu ridicat de regizorul Dragoș Buliga

GALERIE FOTO. Gala APTR, în imagini. Foto: Florin Ghioca

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Lucia Hossu vrea sa arate ca inca ar mai fi un reper profesional si moral. Nu a fost niciodată. Acum cade masca. Ma bucur. Să nu creadă ca ne-a păcalit pe toți, că a cumparat pe toată lumea. Asa și-a pus si fiul sef, pe bietul Emilut, care a fost si este și el total lipsit de relevantă profesională.
 • Sigur ca nu ar fi ok. Dar e afacerea lor privata pe care o înfățișează drept o competiție de anvergura națională. Lucia Hossu e experta în păcăleli. De pe vremea cind era secretara PCR la Scinteua tineretului.
 • Lucia Hossu si Dan Necsulea sunt soti? Pe bune? Si e ok sa fie in acelasi juriu ca si "profesionali" obiectivi?
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lucia_Hossu-Longin
 • Puneti prea mult suflet in galele astea. Stim bine cum se dau premiile si stim si mai bine ce emisiuni fac astia si cat ne uitam la ele ca stim ce inseamna ele si ce vor. Si mai stim si valoarea costumelor si pretiosilor care apar zi de zi de zi ca sa ne spuna nimic sau ca sa-si apere gashca si sa dea in dusmani.
  "cu Ionuț Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală)" :))) bre faptul ca un Cristake are emisiune la TVR a starnit rumoare in tara nu numai la premiu.
  Dar vai! Denisa a lu Rifai nimic? Adica fata se lupta acolo si icneste si face botic degeaba? Cata rautate si invidie! Oameni rai peste tot.
  Asa, ca-l uitasem pe sensei...ala n-a luat nimic? N-au mai ramas premii pentru luptatoru pentru dreptate si justitie? Nu-i face fratele lui, Gadea, o gala separata? :)))) Macar ca face aceeasi emisiune de 30 de ani dreacu. O sa-l vedem la 70 de ani cu aceleasi poante si aceeasi caterinca ca acum.
 • Cam peste tot în lume la premiile serioase trebuie sa te înscrii. Este un semn ca ești interesat de premiile acelea și acorzi putina credibilitate asociației sau organizației care da premiile. România te iubesc a făcut bine ca a subliniat aspectul ăsta și a refuzat un astfel de premiu. Cat despre Las Fierbinti, nu m-ar mira sa aibă legătură cu finanțarea aia acceptarea acestui premiu. Probabil da bine sa ai un premiu pompos, chiar dacă valoarea este zero.

  Apropo, comentariul anterior este lasat de alt f. :)) Sunt multe persone pe aici cu probleme de personalitate sau este cel puțin una cu grave probleme de personalitate.
 • O gala care a decernat premii hotarate cu cateva zile inainte in barul TVR de care Iulia Hossu Longin, fiul acesteia si Luana Sandulescu. RUSINE de 100 de ori!!!
 • Cea mai rusinoasa gala dintre toate. Cat de bolnav trebuie sa fii sa dai premii criptocomunistilor iar tu sa faci memorialul durerii? Iulia Hossu - un im bolnav! Si-a batut jos intotdeauna de cei care si-au pastrat demnitatea in comunism chiar si cu pretul vietii, contrat fata de ce face aceasta nulitate acum doar pentru cativa banuti.
 • @Paco, din ce oraș ești ? Eu nu l-am mai auzit pe Radu la ProFM pe 90,1 Constanța. De o săptămână și jumătate e Alina Barbu în loc.
 • PRO TV - PREMIAT DE PSD??? A luat premiul pentru Las Fierbinti, serial pentru care s-ar putea sa primeasca 1 milion de EUR tot de la PSD. Acelsi PRO TV care avea datoriile sterse de Adrian Nastase de la PSD cand era premier.
 • Lucy, te apuca greata de Protv? Pe noi ne apuca greata cand vedem ca marele juriu (de la care aveam oarecare asteptari) a putut sa dea premii unor lingai. Cinste lui Alex pentru verticalitatea de care a dat dovada!
 • De pe lista asta împănată cu mari valori ale neamului lipsește Radu Andrei Tudor. Personaj fad, dar cu spate puternic în TVR, rămâne același atârnător de top pe la ProFM, unde bagă jurnalele regionale când se crapă de ziuă.
 • Gala APTR a atins culmea penibilului cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire. Singurele producții decente sunt cele ale lui Adrian Cioroianu, Carmen Avram și România Te Iubesc.
  - 99% din transmisiile lui Adelin Petrisor sunt PR pentru Armata, chiar fara numar, dupa cum si recunostea pe scena. Ca sa para deontolog, cel mai mare campion al citirii prin bete al comunicatelor si conferintelor de presa mai inteapa generalii cu chestii minore, si acelea de fapt tot ghiulele ridicate la fileu pt unii in detrimentul altora!
  - Alina Grigore e din acelasi aluat. O stirista profund mediocra s-a transformat intr-o documentarista abonata la deplasari de bine, in care atarna de bietii mercenari-eroi raniti in razboaie pe la niste concursuri care nu intereseaza pe nimeni. Daca cineva poate arata o transmisie valoroasa a acestei inchipuite inseamna ca nu ne pricepem la tv.
  - Dite Dinesz, in afara de carat fara noima ajutoare prin munti, nu prea mai face nimic altceva. O excelenta metoda de a ascunde lipsa de idei si prezenta activa intr-o redactie.
  - Octavian Hoandra e un fel de Lavinia Sandru fara sosete. Neîngrijit și nepregătit, are rating-uri năucitor de aproape de zero. Un neg pe obrazul gros al presei mogulizate.
  - Radu Tudor, Adrian Ursu și Alessandra Stoicescu nu fac presă, ci plecaciuni ori înfierări. Au ajuns atât de fără conștiință că nici măcar nu mai așteaptă comenzi, simt și acționează din fler, instinct, slugarnicie.
  - Cr Zgabercea e legat ombilical de Liviu Dragnea. Prăduitor dovedit, e jignirea maximă să-și asume o muncă a sute de profesioniști pentru care nu a trudit nicio secundă.
  - Nezir Gelaledin a fost toată viața sclavul lui Gabriel Oprea. E dovada vie a oportunismului și slugarniciei, s-a scos cu o pensie de 7.000 de euro si cu doua stele de general nefiind in stare sa scrie singur un comunicat de presa. Cine nu crede, sa-i dea o foaie alba.

Trimite un comentariu