Skip to main content

REACȚIE. TVR cere televiziunii publice din Germania să corecteze o știre care anunța că România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea Transilvaniei

 
REACȚIE. TVR cere televiziunii publice din Germania să corecteze o știre care anunța că România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea Transilvaniei
Doina Gradea - Foto: HotNews

Doina Gradea, șefa TVR, a transmis o scrisoare lui Thomas Bellut, Director General ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen – televiziunea publică din Germania), referitoare la o ştire difuzată de postul tv chiar de 1 Decembrie, anunță postul public. 

Materialul, preluat de la Deutsche Presse Agentur, a fost difuzat de televiziunea germană, chiar de Ziua Naţională a României, sub titlul «Anexarea Transilvaniei – România sărbătoreşte aniversarea de 100 de ani». O reacție a avut astăzi și Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat, prin care cerea o rectificare.  

Publicitate

„În scrisoare, PDG al TVR arată că ştirea, difuzată de agenţia de presă germană şi preluată, fără verificare, de către ZDF este tendenţioasă, aducând prejudicii imaginii României şi demonstrând necunoaşterea totală a istoriei României şi Europei”, spun reprezentanții postului public într-un comunicat trimis presei.

Potrivit documentului, Preşedintele-Director General TVR solicită prezentarea corectă a momentului istoric de la 1 decembrie 1918, şi a ştirii care, prin modul în care a fost redactată, contravine misiunii publice a ZDF.

Doina Gradea, în adresa către Directorul General ZDF:

„Mă adresez dumneavoastră, ca de la un post public de televiziune la altul şi ca de la un membru EBU, la alt membru EBU şi care, în virtutea apartenenţei la această organizaţie, ar trebui să împărtăşească aceleaşi valori şi să aibă aceeaşi misiune publică, atât în România, cât şi în Germania, respectiv să informeze corect publicul.”

Scrisoarea a fost transmisă, spre informare, şi conducerii European Broadcasting Union (EBU), Tony Hall, Preşedinte EBU şi Noel Curran, Director General EBU.

Redăm scrisoarea, în continuare: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu