Skip to main content

GARDIENII. Jurnalişti încarceraţi sau ucişi - printre care şi Jamal Khashoggi, desemnaţi de Time „Personalitatea anului”

 
Foto: time.com
Foto: time.com

Revista Time a desemnat Person of the Year: „The Guardians”. Echipa publicaţiei a ales să ofere titulatura „Person of the Year” (Personalitatea anului) unui grup de jurnalişti, pe care îi numeşte „The Guardians” (Gardienii).

Publicitate

Este vorba despre nume precum Jamal Khashoggi care a fost ucis în Turcia în ambasada Arabiei Saudite, dar şi alţi jurnalişti care şi-au pierdut viaţa sau au fost încarceraţi în 2018, scrie New York Times.

Revista Time aduce un omagiu echipei ziarului Capital Gazette din Maryland (SUA), care a pierdut cinci oameni în urma unui atac armat. Titlul „Person of the Year” mai primesc Maria Ressa, fondatorul unui start-up de ştiri intrat în vizorul preşedintelui din Filipine, dar şi U Wa Lone şi U Kyaw Soe Oo, doi jurnalişti Reuters încarceraţi în Myanmar după dezvăluirile despre masacrarea unor bărbaţi musulmani.

„Person of the year” este un titlu pe care Time îl oferă din 1927 unui grup de oameni sau unui om care au contribuit la evenimentele ce au influenţat respectivul an.

Editorii Time au ales grupul de jurnalişti dintr-o listă cu 10 nominalizaţi printre care s-au numărat Vladimir Putin, Ryan Cougler, regizorul filmului Marvel Pantera Neagră şi familiile despărţite de acţiunile anti-imigranţi ale preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

În 2017, revista Time a avut pe copertă grupul de femei, membre ale mişcării #Metoo care acuzau mai mulţi bărbaţi influenţi din diferite industrii de hărţuire verbală şi sexuală.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus