Skip to main content

GARDIENII. Jurnaliști încarcerați sau uciși - printre care și Jamal Khashoggi, desemnați de Time „Personalitatea anului”

 
GARDIENII. Jurnaliști încarcerați sau uciși - printre care și Jamal Khashoggi, desemnați de Time „Personalitatea anului”
Foto: time.com

Revista Time a desemnat Person of the Year: „The Guardians”. Echipa publicației a ales să ofere titulatura „Person of the Year” (Personalitatea anului) unui grup de jurnaliști, pe care îi numește „The Guardians” (Gardienii). 

Publicitate

Este vorba despre nume precum Jamal Khashoggi care a fost ucis în Turcia în ambasada Arabiei Saudite, dar și alți jurnaliști care și-au pierdut viața sau au fost încarcerați în 2018, scrie New York Times.

Revista Time aduce un omagiu echipei ziarului Capital Gazette din Maryland (SUA), care a pierdut cinci oameni în urma unui atac armat. Titlul „Person of the Year” mai primesc Maria Ressa, fondatorul unui start-up de știri intrat în vizorul președintelui din Filipine, dar și U Wa Lone și U Kyaw Soe Oo, doi jurnaliști Reuters încarcerați în Myanmar după dezvăluirile despre masacrarea unor bărbați musulmani.

„Person of the year” este un titlu pe care Time îl oferă din 1927 unui grup de oameni sau unui om care au contribuit la evenimentele ce au influențat respectivul an. 

Editorii Time au ales grupul de jurnaliști dintr-o listă cu 10 nominalizați printre care s-au numărat Vladimir Putin, Ryan Cougler, regizorul filmului Marvel Pantera Neagră și familiile despărțite de acțiunile anti-imigranți ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump.

În 2017, revista Time a avut pe copertă grupul de femei, membre ale mișcării #Metoo care acuzau mai mulți bărbați influenți din diferite industrii de hărțuire verbală și sexuală.

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu