Skip to main content

VIDEO. Abandonul școlar și dreptul la educație în România, într-un documentar la Digi Life. Se vede de Moș Nicolae

 
VIDEO. Abandonul școlar și dreptul la educație în România, într-un documentar la Digi Life. Se vede de Moș Nicolae

Postul Digi Life va difuza un documentar care are în centru problema dreptului la educației și pe cea a abandonului școlar. Producția se vede pe 6 decembrie, la ora 21:00, anunță reprezentanții postului.  

„În practică, însă, deși au dreptul la educație, mii de copii români nu beneficiază de ea. Rămân acasă, acolo unde șansele lor de a-și atinge adevăratul potențial sunt aproape nule”, completează sursa citată. 

Publicitate

„Martorul 248” abordează cauzele și contextul social ale fenomenului și vine în contextul în care „abandonul școlar este îngrijorător.” De asemenea, are scopul de a aduce în atenția opiniei publice efectele pe care le produce nerespectarea dreptului la educție. 

Filmul este produs de Oblique Media Film și Atic Pictures și semnat de regizorii Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie. Îi are producători pe Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău și Cristina Dobrițoiu. 

Documentarul este deschis printr-o dezbatere de 30 de minute, în care specialiști în domeniu discută despre obstacolele care transformă bunele intenții în eșecuri legislative. 

La dezbatere vor participa Dinu Constantin, primarul comunei Gura Șutii (prin telefon), sociologul Codrin Scutaru, Alina Seghedi, cofondator Reality Check și Simona Bobea, manager județean Asociația Ovidiu Ro - inițiatoarea proiectului „Fiecare copil în grădiniță.”

Producția face parte dintr-o serie de opt documentare care abordează teme sensibile ale societății românești și care vor fi difuzate în curând pe Digi Life, menționează reprezentanții postului.

  • Trailer - MARTORUL 248

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu