Skip to main content

Agerpres anulează o știre publicată acum câteva zile: „Materialul conține inexactițăți. Vom lua toate măsurile care se impun”

 
Agerpres anulează o știre publicată acum câteva zile: „Materialul conține inexactițăți. Vom lua toate măsurile care se impun”

Agenţia Naţională de Presă Agerpres anulează o știre publicată în urmă cu câteva zile. Textul care vorbește despre vaccinuri este „incomplet și inexact”, completează reprezentanții agenției. 

Efectele vaccinurilor asupra sănătăţii depăşesc cu mult bolile vizate”, titrează știrea publicată luni. 

Publicitate

Conducerea instituției a declanșat și o anchetă internă, în urma căreia să stabilească condițiile în care a fost publicată știrea, menționează aceeași sursă. 

Agerpres precizează și că știrea în cauză ar fi, de fapt, o traducere a unei alte știri publicate pe site-ul The Conversation

„Vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare care se impun, în urma analizei ce va fi efectuată de către Comisia de Etică şi Disciplină din cadrul Agerpres”, completează reprezentanții Agerpres. 

Context. Acum câteva zile, pe fluxul „Extern/Sănătate” al Agerpres a fost publicată o știrea care vorbește despre efectele vaccinurilor și conține informații precum: 

  • „Vaccinurile pot modifica, în bine sau în rău, modul în care organismul reacţionează la alte infecţii decât cele împotriva cărora au fost concepute.”
  • „Echipa care a ajuns la această concluzie, coordonată de Christine Stabell Benn, doctor în medicină la University of Southern Denmark, a observat că vaccinurile ce conţin virusuri vii au o influenţă benefică asupra sistemului imunitar, dincolo de protecţia faţă de boala vizată, pe când cele ce conţin corpuri virale moarte au efecte negative ce întrec cu mult beneficiile protecţiei faţă de bolile respective.”
  • „Pe de altă parte, rar, acest tip de vaccinuri are potenţialul de a-i îmbolnăvi pe cei care le primesc tocmai de boala împotriva căreia ar fi trebuit să-i imunizeze, în special în cazul persoanelor cu sistemul imunitar compromis.”
  • „Conform lui Christine Stabell Benn, acestea sunt doar două exemple dintre numeroasele studii desfăşurate de echipa sa pe diferite tipuri de vaccinuri.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu