Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Curtea Constituțională, comparată cu KGB în blogul lui Moise Guran. „CCR este așadar un tribunal extraordinar, numit politic”

 
BLOGOSFERĂ. Curtea Constituțională, comparată cu KGB în blogul lui Moise Guran. „CCR este așadar un tribunal extraordinar, numit politic”
Foto: Cotidianul

BLOGOSFERĂ. Explicația privind atribuțiile Curții Constituționale venită de la Moise Guran a fost cel mai distribuit blog al zilei de luni.

Publicitate

În postarea de pe blogul personal, Guran vorbește despre rolul Curții Constituționale și deciziile pe care CCR le-a luat de-a lungul timpului, în neconformitate cu articole din Constituția României. La începutul și sfârșitul articolului, Guran aduce aminte de bolșevici și desființarea Justiției.

Curtea Constituțională NU este o instanță de judecată. Ea nu aplică legea și îi este interzis în mod explicit prin legea de funcționare să facă altceva decât să spună dacă un text dintr-o lege încalcă sau nu Constituția.

Azi, Curtea Constituțională se pune în locul Înaltei Curți de Casație și Justiție, stabilind ce e legal și ce nu, în cazul completelor de cinci, deși nu avea voie să facă asta. Curtea Constituțională a României a adăugat la o lege, una importantă numită Codul Penal al României”, scrie Moise Guran pe blogul personal.

Postarea a adunat 4648 de like-uri și distribuiri, conform unei monitorizări Facebrands PRO.

Al doilea articol se îndepărtează de sfera politică. Textul despre fericire al prezentatorului Cabral a avut aproximativ 2035 de like-uri și share-uri cumulat.

„Știi cum e, ca să câștigi la loto trebuie în primul rând să joci. Așa și cu fericirea… ca să fii fericit, trebuie în primul rând să vrei să fii fericit. Trebuie să ai curaj să ieși din casă, să ieși din zona de confort, să te cunoști, să te provoci, să te deranjezi de pe locul tău… trebuie să te arunci. Și pentru asta ai nevoie de curaj.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, „Tabloul spart al unei lovituri de stat. În mintea lupului (5)”, 

- 4648 likes & shares;

2. cabral.ro, „Am vrut să scriu un articol despre fericire.”, 

- 2035 likes & shares;

3. petreanu.ro, „Nevricoși, pe net cutreieram”,

 - 1781 likes & shares;

4. contributors.ro, „Operațiunea Scârna. Cum vrea PSD să câștige”, de Radu Vancu, 

- 1037 likes & shares;

5. georgeisme.ro, „Tinerii bogați mor în bolizi de firmă. Nu ca săracii”, 

- 146 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Astept sa-l regasesc pe Moise Guran cel obiectiv, impartial si ponderat, asa cum s-a afirmat. Dupa farsa " cutremurului" ceva s-a scurcircuitat !
  • guran a devenit analist economic, fără a avea studii economice, deci de ce nu ar deveni analist de drept constituțional deși nu are studii de drept ?
  • Astia, de alde Moise, Pietreanu, Liicheanu, nu isi dau seama de cat de mult ajuta PSD isteria lor. Urlete, tipete, istericale, manipulari, minciuni.....si uite-asa Dragnea e aproape de martirizare. Multumim, rezistoizilor, iar duceti PSD la peste 40%.

Trimite un comentariu