Skip to main content

BLOGOSFERĂ. TAROM și teatrul absurdului. Prima creștere în 10 ani, iar Guvernul trimite Corpul de Control să ancheteze - O postare de peste 7.000 de share-uri

 
BLOGOSFERĂ. TAROM și teatrul absurdului. Prima creștere în 10 ani, iar Guvernul trimite Corpul de Control să ancheteze - O postare de peste 7.000 de share-uri

BLOGOSFERĂ. Ce faci atunci când Tarom iese, în sfarșit, pe plus? Trimiți Corpul de control să ancheteze managementul companiei.

Publicitate

Problemele la nivelul companiei aeriene Tarom din articolul lui Vlad Petreanu au fost cele mai citite din blogosferă.

„Ce face Guvernul României când compania aeriană națională își reia creșterea, după un deceniu de pierderi și căpușare? Trimite corpul de control ca să ancheteze managementul.”, spune Petreanu în articol.

Compania de transport aerian a înregistrat anul trecut o creștere de pasageri, a redus din cheltuielile cu angajații și spațiile închiriate, a achiziționat aeronave noi și a deschis noi rute.

Care a fost contextul anchetei?

„Premierul Dăncilă a trimis Corpul de control la Tarom. Este verificată vânzarea celor două Airbus A310. Obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.”

Cele două avioane făceau parte din lotul de trei avioane comandat de Tarom în 1992, cel de-al treilea fiind avionul care s-a prăbușit la Balotești în 1995.

Articolul a adunat, în total, 7.761 de like-uri și share-uri, conform unei monitorizări Facebrands PRO.

Al doilea cel mai citit articol din blogosferă vine de la Blogurile Adevărul, cu șansele lui Kovesi la CEDO și cazurile asemănătoare prezentate în trecut în fața Curții.

Cazurile procurorului albanez Selami Zalli și ale unui omului de afaceri spaniol Jose Maria Ruiz-Mateos în care au cerut dreptul la un proces echitabil sunt două exemple prezentate în fața CEDO.

„Selami Zalli a pierdut la CEDO pentru că, într-un final, a putut contesta într-o instanţă albaneză decretul prezidenţial prin care a fost transferat, iar Jose Maria Ruiz-Mateos a câştigat la CEDO pentru că legea spaniolă nu i-a dat dreptul să-şi susţină cauza în faţa Curţii Constituţionale

Ce reclamă Laura Codruţa Kovesi la CEDO?

În primul rând, faptul că nu şi-a putut apăra cauza în faţa niciunei instanţe, nici măcar la Curtea Constituţională. În al doilea rând, faptul că deşi putea, teoretic, să atace în contencios administrativ decretul prezidenţial de revocare, acest lucru i-a fost interzis explicit şi răspicat, înainte ca preşedintele să fi emis decretul, chiar de către Curtea Constituţională” , scrie Liviu Avram în blogurile Adevărul.

Articolul a strâns un total de 1312 aprecieri și distribuiri. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, „Teatrul absurdului: TAROM revine pe creștere*, după 10 ani de pierderi, iar guvernul ordonă anchetarea situației”,

 - 7761 likes & shares;

2. Blogurile Adevărul, „Ce şanse are Kovesi la CEDO. Două precedente relevante”,

 - 1312 likes & shares;

3. Blogurile Adevărul, „Un atentat la siguranţa statului român: cheltuirea bufferului de 6 miliarde euro de la Trezoreria statului”, 

- 384 likes & shares;

4. mihaivasilescublog.ro, „CAM ĂSTA ESTE TRENDUL„, 

– 168 likes & shares;

5. contributors.ro, „Taxa pe lăcomie: pare zis deștept, dar e prost gândit”

- 69 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu