Skip to main content

Digi către Bursă, despre cazul Mitică Dragomir-Bendei: Considerăm decizia Tribunalului București ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată

 
Digi către Bursă, despre cazul Mitică Dragomir-Bendei: Considerăm decizia Tribunalului București ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată

"Vom ataca această decizie la Curtea de Apel București deîndată", spun cei de la Digi Communication în raportul către Bursă.

"Considerăm decizia Tribunalului București ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată", arată compania în raport.

Publicitate

Digi a raportat către Bursa de Valori București hotărârea Tribunalului București privind cazul drepturilor de televizare în care Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani de executare pentru complicitate la spălare de bani.

Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București a emis un raport conform căruia „Tribunalul București a emis în data de 15 ianuarie 2019 o hotărâre prin care a condamnat societatea RCS & RDS S.A. în legătură cu infracțiunea de spălare de bani, aplicând societății RCS&RDS o amendă penală de 1.250.000 lei. Hotărârea Tribunalului București a dispus și confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 Euro plus 655.124 lei și menținerea măsurii sechestrului dispusă inițial de DNA cu privire la două imobile deținute de RCS&RDS”

Raportul este semnat de Serghei Bulgac, director general. Bulgac a fost și el acuzat în același dosar, dar a fost achitat prin sentința instanței.

Ioan Bendei, actual vicepreședinte al RCS&RDS și membru în Consiliu de administrație, a fost condamnat la pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare în primă instanță. La fel Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat că a luat mită 3 milioane de euro de la Bendei, în cazul drepturilor de difuzare ale meciurilor de fotbal.

În același raport este menționat faptul că Serghei Bulgac (Director General și Președinte al consiliului de administrație al RCS&RDS), Mihai Dinei (administrator al RCS&RDS), Alexandru Oprea (fost Director General al RCS&RDS) au fost achitați de către DNA. 

„Considerăm decizia Tribunalului București ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată. Soluția Tribunalului București nu este finală și nici executorie, o decizie finală în acest caz urmând a fi emisă de Curtea de Apel București.

Vom ataca această decizie la Curtea de Apel București deîndată. În speranța că se va asigura celeritatea judecății din apel și pentru a se evita tergiversarea soluționării finale a cauzei, avem încrederea că Tribunalul București va finaliza motivarea scrisă într-un termen rezonabil.

Reiterăm în mod fermfaptul că RCS&RDS, Integrasoft S.R.L., cât și foștii și prezenții administratori au avut o conduită corectă și conformă cu dispozițiile legale, astfel cum am susținut încă de la începerea acestei investigații. Ne exprimăm încrederea în justiția din Româniași într-o soluționare corectă a dosarului în apel”, scrie Digi în raport. 

Textul integral al raportului, în continuare:

 

Citește și:

Instanța a decis: Patru ani de închisoare cu executare pentru Dumitru Dragomir și Ioan Bendei, fostul administrator RCS-RDS

Cum au dat Digi 24 și Digi FM cu condamnarea lui Mitică Dragomir și a directorului Bendei

ActiveWatch condamnă decizia CNA în cazul Realitatea TV: „E un semnal de alarmă. CNA și-a suspendat misiunea de garant al interesului public”

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • @ssi @circo:
    decizia justitiei a fost criticata intr-o comunicare oficiala, nu tocata zilnic pe tv, ca in cazul preferatelor dvs RTV si A3. In plus, mancati maro cu frauda: aduceti dovezi.
  • Ha ha ha.... deciziile justuitiei sunt bune numai cand ii ard pe altii. Cand ne ard pe noi la buzunar nu mai sunt bune si sunt injuste sau comandate politic. Ia mai mergeti voi in p**a mea de *** securiste. Tot imperiul vostru de carton a fost construit doar pe FRAUDA.
  • parcă deciziile justiției nu se criticau. nu așa spuneau deontologii de la digi și de la alte trusturi ?

Trimite un comentariu