Skip to main content

Au fost desemnați cei cinci jurați ai semifinalelor Selecției Naționale Eurovision. Prima semifinală va fi difuzată duminică

 
Au fost desemnați cei cinci jurați ai semifinalelor Selecției Naționale Eurovision. Prima semifinală va fi difuzată duminică

Semifinalele Selecției Naționale Eurovision vor avea cinci jurați. Prima semifinală a competiției va fi transmisă de TVR 1, TVR HD, TVR Moldova și TVR Internațional duminică, 27 ianuarie.

Publicitate

Cei cinci jurați sunt Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miță), Crina Mardare, Andy Platon și Mugurel Vrabete. Ei vor decide cei 10 finaliști din semifinalele selecției naționale de la Arad și Iași, anunță TVR.

Juriul național are rolul de a alege cinci concurenți din fiecare semifinală. Pe lângă cei 10, încă doi finaliști, câte unul din fiecare semifinală, vor fi aleși de public, prin televot.

Finala Națională va avea loc pe 17 februarie 2019, la București. Concursul va fi transmis în direct și în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internațional și TVR HD.

Cine sunt cei cinci jurați?

Adi Cristescu are în palmares numeroase participări la festivaluri precum: Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi show-uri TV live. A studiat muzica încă din clasa I, la Liceul „Dinu Lipatti”, cu specializări la pian, teorie muzicală şi canto. În 1997, a început producţia muzicală în studio, de atunci lucrând cu Elena Gheorghe, Andra - pentru care a compus albumele „Dragostea ramane" şi „Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine", Connect-R, Lora, Andreea Balan, Marcel Pavel, Ami, Paula Seling etc. În prezent, Adi are propriul band, ceea ce îi oferă multă experienţă de concerte live, cu repertoriu foarte variat

Mihai Georgescu (Miță) este fondatorul trupei Bere Gratis și compozitor, textier, solist și profesor de canto la propria școală de muzică. Pe 1 noiembrie 2018, artistul a sărbătorit 20 de ani de la înființarea trupei printr-un concert fabulous la Sala Palatului.

Crina Mardare a ales să devină vocal coach după o carieră de 30 ani pe scenă, unde a făcut parte din mai multe trupe, cele mai cunoscute fiind “STEREO” si “Sfinx Experience”. În urma acestei experiențe, a pus bazele unei școli moderne de muzică în România -“Crina Mardare Music Experience”. Împreună cu echipa școlii, a început colaborarea cu diferite talent show-uri din România.

Andy Platon este un compozitor, producător şi DJ care, până la 27 de ani, se poate lăuda cu o impresionantă carieră şi premii internaţionale. La începutul anului 2014, se alătură echipei Kazibo Music cu produce piesele „Şi îngerii au demonii lor” – Dan Bittman, „Inimi Desenate” – Delia, „Falava” – Andra etc.

Mugurel Vrabete a scris istorie alături de trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume și a susținut mii de concerte în țară și în străinătate. Cunoscutul bass-ist a mai avut colaborări cu numeroși muzicieni, ca textier, compozitor, instrumentist sau producător muzical, precum Phoenix, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Laura Stoica, Maria Radu, Jar, Cătălin Crișan sau Cristi Gram. Artistul este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, precum și al Consiliului Director UCMR-ADA și Vicepresedinte în Consiliul Director al CREDIDAM.

GALERIE FOTO. Jurații de la Selecția Națională Eurovision

  • Adi Cristescu
  • Andy Platon
  • Crina Mardare
  • Mugurel Vrabete
  • Mihai Georgescu (Miță)

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • De 3 ani urmăresc blogurile despre Eurovision si am inteles care este mentalitatea celor care voteaza in Mai. Este un concurs al cantecului nu al vocilor. Laura Bretan nu are nicio sansa sa castige simpatia juriului, poate doar ceva de la televot, la fel ca Cezar Ouatu. Juriului de specialitate nu-i place pop-opera. Acest gen bazat pe voce ridica publicul in picioare la talent showri, dar Eurovisionul este pe baza de cantec. Sunt pentru Bella Santiago.

Trimite un comentariu