Skip to main content

Jurnalistul Liviu Iolu candidează la alegerile interne din cadrul PLUS pentru alegerile europarlamentare

 
Foto: Facebook Liviu Iolu
Foto: Facebook Liviu Iolu

Liviu Iolu, fostul jurnalist şi purtător de cuvânt al Guvernului lui Dacian Cioloş intră în cursa pentru selecţia internă a candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Publicitate

Anunţul privind candidatura la alegerile interne în partidul PLUS a fost făcut prin intermediul paginii personale de Facebook a jurnalistului:

Liviu Iolu: „Sunt membru PLUS de câteva zile şi mi-am depus candidatura în campania internă pentru desemnarea candidaţilor partidului la alegerile europene. E din nou un pas pe care l-am cântărit mult dar ştiu că experienţa de lucru şi pregătirea mea pot ajuta la combaterea acestui fenomen prin contribuţii la politici publice în acest domeniu.

Sunt multe motive pentru care aleg acest drum, unul dintre ele este că după doi ani de zile de la încheierea mandatului guvernului Cioloş încă mai răspund la minciuni circulate şi distribuite pe diferite canale media şi pe reţelele sociale despre deciziile guvernului sau despre Dacian. E o listă lungă aşa că voi reveni pe larg cu lucruri punctuale legate de acest subiect şi cu experienţa ultimilor ani.

De azi, însă, începe votul intern. Aşa că le urez succes tuturor celor 151 de colegi candidaţi validaţi care au avut curaj să intre în această competiţie! Sunt sigur că PLUS va avea cea mai consistentă şi competentă listă pentru Parlamentul European.”

În 2016, Liviu Iolu intra în departamentul de comunicare al Guvernului condus de Dacian Cioloş. După plecarea lui Dan Suciu, Iolu a devenit purtător de cuvânt, după cum a scris Paginademedia aici.

Carte de vizită Liviu Iolu (via blogurile Adevărul):

  • Liviu Iolu are 15 ani de experienţă în presă. Din anul 2012 este editorialist al cotidianului Adevărul şi coordonator al proiectului de televiziune online Adevărul LIVE.
  • A fost unul dintre reporterii speciali ai cotidianul Evenimentul zilei (2004-2011) , a colaborat cu revista Dilema Veche iar în studenţie a fost redactor şef al revistei Opinia studenţească şi reporter TVR Iaşi.
  • Este absolvent de Jurnalism al Universităţii ”Al. I. Cuza din Iaşi” şi s-a perfecţionat la École Supérieure de Journalisme de Lille şi Erasmushogeschool din Bruxelles.
  • Are în palmares mai multe premii profesionale pentru reportaj şi expresivitate jurnalistică acordate de organizaţii de prestigiu printre care Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.
  • În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestaţi de aliaţi”, care a dus la demisia ministrului de externedin acea perioadă.
  • În 2006 a fost desemnat ”Reporterul anului” laPremiile ”Ioan Chirilă”, cea mai prestigioasă competiţie a jurnaliştilor sportivi.
  • În ultimii ani a mai lucrat ca jurnalist freelance pentru Al Jazeera English şi ITV News şi a fost producătorul emisiunii ”Generaţia cu cheia de gât”.
  • Pentru o scurtă perioadă (martie-aprilie 2012) a ocupat funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Muncii în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Anunţul integral al lui Liviu Iolu pe Facebook:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus