Skip to main content

Jurnalistul Liviu Iolu candidează la alegerile interne din cadrul PLUS pentru alegerile europarlamentare

 
Jurnalistul Liviu Iolu candidează la alegerile interne din cadrul PLUS pentru alegerile europarlamentare
Foto: Facebook Liviu Iolu

Liviu Iolu, fostul jurnalist și purtător de cuvânt al Guvernului lui Dacian Cioloș intră în cursa pentru selecția internă a candidaților la alegerile europarlamentare.

Publicitate

Anunțul privind candidatura la alegerile interne în partidul PLUS a fost făcut prin intermediul paginii personale de Facebook a jurnalistului:

Liviu Iolu: „Sunt membru PLUS de câteva zile și mi-am depus candidatura în campania internă pentru desemnarea candidaților partidului la alegerile europene. E din nou un pas pe care l-am cântărit mult dar știu că experiența de lucru și pregătirea mea pot ajuta la combaterea acestui fenomen prin contribuții la politici publice în acest domeniu.

Sunt multe motive pentru care aleg acest drum, unul dintre ele este că după doi ani de zile de la încheierea mandatului guvernului Cioloș încă mai răspund la minciuni circulate și distribuite pe diferite canale media și pe rețelele sociale despre deciziile guvernului sau despre Dacian. E o listă lungă așa că voi reveni pe larg cu lucruri punctuale legate de acest subiect și cu experiența ultimilor ani.

De azi, însă, începe votul intern. Așa că le urez succes tuturor celor 151 de colegi candidați validați care au avut curaj să intre în această competiție! Sunt sigur că PLUS va avea cea mai consistentă și competentă listă pentru Parlamentul European.”

În 2016, Liviu Iolu intra în departamentul de comunicare al Guvernului condus de Dacian Cioloș. După plecarea lui Dan Suciu, Iolu a devenit purtător de cuvânt, după cum a scris Paginademedia aici.

Carte de vizită Liviu Iolu (via blogurile Adevărul): 

  • Liviu Iolu are 15 ani de experiență în presă. Din anul 2012 este editorialist al cotidianului Adevărul și coordonator al proiectului de televiziune online Adevărul LIVE.
  • A fost unul dintre reporterii speciali ai cotidianul Evenimentul zilei (2004-2011) , a colaborat cu revista Dilema Veche iar în studenție a fost redactor șef al revistei Opinia studențească și reporter TVR Iași.
  • Este absolvent de Jurnalism al Universității ”Al. I. Cuza din Iași” și s-a perfecționat la École Supérieure de Journalisme de Lille și Erasmushogeschool din Bruxelles.
  • Are în palmares mai multe premii profesionale pentru reportaj și expresivitate jurnalistică acordate de organizații de prestigiu printre care Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.
  • În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestați de aliați”, care a dus la demisia ministrului de externedin acea perioadă.
  • În 2006 a fost desemnat ”Reporterul anului” laPremiile ”Ioan Chirilă”, cea mai prestigioasă competiție a jurnaliștilor sportivi.
  • În ultimii ani a mai lucrat ca jurnalist freelance pentru Al Jazeera English și ITV News și a fost producătorul emisiunii ”Generația cu cheia de gât”.
  • Pentru o scurtă perioadă (martie-aprilie 2012) a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Muncii în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Anunțul integral al lui Liviu Iolu pe Facebook:

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu