Skip to main content

(P) OPERAŢII PRO BONO. Copii bolnavi de inimă, operaţi la Sibiu de medici din România, Anglia, Germania şi Suedia

 
(P) OPERAŢII PRO BONO. Copii bolnavi de inimă, operaţi la Sibiu de medici din România, Anglia, Germania şi Suedia

Oraşul Sibiu va fi gazda unui maraton de intervenţii medicale pro bono in rândul copiilor bolnavi de inimă. Astfel, 11 copii, diagnosticaţi cu malformaţii cardiace grave, vor fi trataţi săptămâna aceasta de către echipe medicale din România, Anglia, Germania şi Suedia.

Publicitate

Acţiunea face parte din programul “Inimi Sănătoase pentru Copii”, derulat de către Fundaţia Polisano, cu sprijinul MedLife. Obiectivul principal este de a da o şansă la viaţa copiilor cu malformaţii cardiace grave care provin din medii defavorizate.

Coordonatorul medical al programului “Inimi Sănătoase pentru Copii ” este dr. Victor Costache, conferenţiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculară şi toracică, autor a numeroase premiere medicale naţionale şi internaţionale.

“România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, faţă de U.E. (43.8 la 100.000 de locuitori). Conform INS, anual se nasc cca 1500 de copii cu malformaţii cardiace, şi numărul lor este în continuă creştere.

Prin acest program alături de partenerii noştri de la MedLife, ne dorim să schimbăm aceste statistici şi să dăm şansa unui număr cât mai mare de copii ca să se facă bine. Totodată, în acest program vor asista mai mulţi medici din ţară pentru a învăţa tehnicile noi practicate (share experience).

În felul acesta, vrem sa extindem numărul de specialişti pentru a face bine şi mai multe inimi, acasă, în România”, a declarat Cătălina Costache, Director Executiv, Fundaţia Polisano.

Echipele medicale sunt compuse din medici (cardiologi, ATI-işti, pediatri etc.), asistente şi tehnicieni care vin din ţări precum Germania, Anglia şi Suedia, pentru a se implica pro bono, alături de echipa medicală Polisano – MedLife, pentru soluţionarea cazurilor.

Potrivit echipei medicale, toate cazurile selectate sunt grave şi necesită intervenţie imediată. Printre acestea se numără cazul lui Florin (9 ani) care va fi supus unei intervenţii chirurgicale după ce a fost diagnosticat cu defect septal atrial, prin intermediul unei caravane medicale desfăşurată într-o zonă defavorizată. În atenţia medicilor intră şi Darius (8 ani), care suferă de persistenţă de canal arterial, dar şi de un handicap neurologic, în momentul de faţă acesta locuind într-un centru de plasament.

GALERIE FOTO.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus