Skip to main content

Burse de 2.000 de euro pentru jurnaliști. Care sunt criteriile de înscriere

 
Burse de 2.000 de euro pentru jurnaliști. Care sunt criteriile de înscriere

Jurnaliștii cu experiență din România și jurnaliștii cu cetățenie română din străinătate se pot înscrie la la o nouă ediție a programului „Bursa pentru Excelență în Jurnalism”.

Publicitate

Cei selectați de către un comitet independent vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro.

Înscrierile se pot face până la data de 6 martie. Tema ediției din anul acesta este „Libertate”.

Care sunt criteriile?

  • Participantul trebuie să provină din una dintre țările următoare: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania sau Serbia sau să aibă cetățenia uneia dintre țări. Aplicanții trebuie să fie fluenți în limba engleză.
  • Pentru participare, jurnalistul trebuie să aibă permisiunea publicației la care lucrează.

Zece jurnaliști din țările eligibile pentru concurs sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană.

Investigațiile realizate în urma programului vor fi publicate de către Balkan Insight, principala publicație a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), organizația regională care se ocupă de proiect, ca și de alte publicații internaționale.

Detalii despre criteriile de participare și structura articolelor înscrise în concurs se regăsesc pe site-ul BIRN.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu